Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

Alternatif ultrason testi

Bu yazın önce şehir efsanesi sanılan en bombastik bebek haberi hangisi? 47 yaşında hamile kalan havalı anne adayı, bizi neden tutarsızlığa sevk ediyor? Oğulları ultrasonda güzel burunlu ve uzun boylu çıkan popüler çift hangisi?

SORU 1:

Birkaç aydır dilden dile dolaşan, başta bir şehir efsanesi gibi görünen, detaylar tesadüfen ortaya çıktıkça gerçekliği netleşen en benzersiz, bu yaz başının en bombastik magazini hangisi?
A) Kral bebek
B) Albino bebek
C) Zenci bebek
D) Çinli bebek

CEVAP 1:

Esas olarak İngiltere, genel olarak tüm dünyayla beraber Kate'le William'ın bebeğini bizde de merakla bekleyenler vardı ama zenci bebek, kral bebekten önce geldi dünyaya. İlk yazıldığında gerçek olamayacak kadar fantastikti; önceleri şehir efsanesi muamelesi gördü. 'Şok' kelimesi, herhangi bir ünlünün denize ayağını sokması için filan da kullanılarak gücünü kaybediyor ama çok bilindik bir soyadına sahip yeni evli çiftin bebeği, hakikaten çok sağlam bir şok yaşatmıştı. Beyaz gelinle beyaz damadın evlendikten tam dokuz ay sonra kucaklarına aldıkları bebek, zenciydi! O kadar test yapılıyor bebek anne karnındayken... Ama beyaz mı, yoksa zenci mi olduğunun testi unutulmuş anlaşılan! Rivayet o ki düğün öncesi kına eğlencesi bir saatten sonra iyice kopmuş, müstakbel gelin ile zenci dansçı arasında ufak bir teşrikimesai vuku bulmuştu. Fanteziler belki de bu yüzden fantezi olarak kalmalı! Ama bu bir felakete yol açmıştı işte. ABD'deki doğumdan sonra, peki şimdi ne olacaktı? Anne bebeği bağrına basacak mıydı, sonuca müdahil olmayan baba durumu sineye çekecek miydi? Her şey unutulacak, sil baştan başlanacak mıydı, yoksa bu hazmı zor meyve yolları ayıracak mıydı? Bu minvalde konuşulur ama hep de hakikat olmadığına dair irice bir şüpheye yer açılırken... Bir 'fırça'dan, bir 'itiraf' çıktı! Bir aile büyüğü bunu yazan gazetecilere fırça atıp teessüf ederken, aniden "Yeğenim," deyiverdi! Eski nesil aile büyüğü, kuzeninin çocuğuna, soyadları aynı olduğu için olsa gerek, "Yeğenim," diyordu. Şimdi daha fazla açık edip tekziplerle, davalarla, onunla bununla uğraşmayalım, bu noktada keselim. Ama şunu da bilelim: Zenci bebek olayı gerçek!

SORU 2:

29 yaşında bir kızı olan hangi annenin, yeni evliliğinde bu işe bir daha kalkışmış olduğu haberini alarak şaşırdık?
A) Ender Mermerci
B) Heves Ekinci
C) Esin Moralıoğlu
D) Esin Maraşlıoğlu

CEVAP 2:

İlkokul birinci sınıfta Selma ve Armağan diye iki arkadaşımız vardı ve Armağan, Selma'ya "Halaaaa!" diye seslenirdi. Hiçbir mana veremeyerek sormuştum: "Sen ona niye hala diyorsun ki?" Çünkü Selma, Armağan'ın babasının kız kardeşiydi! Ne kadar afalladığımı hiç unutmam; bizdeki halalığın ön şartı 50'ye merdiven dayamaktı! Eskiden köylerde olurdu böyle şeyler, şehirliler de dudak bükerdi: Kızıyla aynı anda doğuran anne... Gelininden sonra hamile kalan kaynana... Ama artık yaş aralıklarına ve onlara biçilen karşılıklara dair her şey darmadağın! Ve şehirli tipler delice savaşıyor 40'ları 'eski 20'ler yapmak ve mümkünse 127 yıl 'eski 30'lar gibi görünmek ve sistemini öyle çalıştırmak için... Esin Maraşlıoğlu, bir dönemin çok ortalarda olan siması. 'Eski manken' yazmışlar hafta içinde çıkan haberlerde ama Esin Moralıoğlu'yla karıştırdıkları için herhalde. Yoksa kendi modacılığının modelliğini yapmak dışında mankenlik kariyeri olmamıştı. En çok Cem Özer yıllarıyla hatırlarız. Büyük aşktı, ikisinin de parlak dönemiydi, neler neler olmuştu. 'Ali Desidero' Yıldırım Memişoğlu'yla da gazeteleri az süslemedi, sonra çekildi 'sahnelerden'. Esin Maraşlıoğlu'nun, ilk evliliğini yaptığı Metin Mızraklı'dan bir kızı vardır; Melissa Mızraklı. Çok güzeldir. 29 yaşına gelmiş. Bunların ikisinin fotoğrafları çıktığında hep düşünürdük; bu kadar iddialı ve en azından fiziksel özellikleriyle 'anne gibi olmayan bir anneyle' bu kızın haletiruhiyesi nicedir diye? Şimdi, nisan ayında attığı yeni izdivaç imzasıyla (Melih Yılmaz, işadamı), ikinci defa sıfırdan anneliğe başlamaya hazırlanıyormuş Esin Maraşlıoğlu. 47 yaşında ve 1.5 aylık hamileymiş Günaydın'da çıkan habere göre. Ne acayip: 29 yaşındaki Kader'in annesi 47 yaşındaki Habibe'nin hamilelik haberiyle 29 yaşındaki Melissa Mızraklı'nın 47 yaşındaki annesi Esin Maraşlıoğlu'nun hamilelik haberinin resmi, hissi apayrı! Biz mi tutarsızız, hayat mı?

SORU 3:

Taraflardan en az birinin gazeteci olduğu aşağıdaki çiftlerden hangisinin oğlu uzun boylu olacakmış?
A) Nagehan Alçı&Rasim Ozan Kütahyalı
B) Tuba Ünsal&Mirgün Cabas
C) Sıla&Özgür Mumcu
D) Ezgi Başaran&Mehmet Karlı

CEVAP 3:

Nagehan Alçı'yla Rasim Ozan Kütahyalı'nın ikiz kızları oldu; isimleri Betül Yasemin ile Ayşe Ela (Hayırlı olsun, Allah analı-babalı büyütsün!). Bu isimlere giden yolun Kuzey Afrika'dan geçtiğini okumuştuk daha önce Nagehan Alçı'nın köşesinde: Başbakan Erdoğan, Kuzey Afrika gezisini takip eden Nagehan'a "Ben Ayşe Betül'ü çok severim. Çok da anlamlıdır," demişti isim konusu açılınca. Başbakan'ın önerisinin ikizler arasında paylaştırılması, şık bir jest tabii! Televizyon agresyonu konusunda bu çiftle yarışacak başka bir yeni evli çift de gazeteci Ezgi Başaran ile akademisyen Mehmet Karlı. Onların kızının adı kimden ilhamla gelir acaba? Kılıçdaroğlu? Demirtaş? Nasıl bir isim yakışır peki? Barış? Ateş? Yok, bunlar biraz erkek oldu. Vicdan? Deniz? Sıla ile Özgür Mumcu cephesinden böyle bir bilgi gelmedi. Tuba Ünsal'la Mirgün Cabas'ın ise, evet, oğlu olacak ve doktorla ultrason muayenesinin sonuçlarından okuduğumuz kadarıyla güzel bir burnu da olacak! "Burada güzel bir burun kemiği görüyorum. İnce uzun parmakları var. Uzun boylu bir çocuk olacak bu," demiş doktor. Mirgün Cabas'ın, yine gazeteci Evrim Sümer'den bir de kızı var: Leyla. O kadar güzel bir kız ki Leyla, hiçbir zaman pabucu dama atılamayacak!

SORU 4:

Kim çocuk yapmayarak ya da yapamayarak halk arasında "Verilmiş sadakası varmış," dendiği üzere yırttı, kurtardı kendini?
A) Beren Saat
B) Demet Akalın
C) Meltem Cumbul
D) Hadise

CEVAP 4:

Meltem Cumbul'un Alican Özbaş'la evliliğini, önce bir kayınpeder kadersizliği olarak görmüştük. Heyhat, armut apaçık biçimde dibine düşmüş. Bunlarda babadan oğula, nesilden nesle geçen genetik bir hoşsohbetlik var demek ki! Çocuk konusunda Alican Özbaş'ın "Olmuyor, olmuyor, ama sorun bende değil!" izahati pek lüzumsuz, biraz rencide edici ama en fenası fazla çocukçaydı. Meltem Cumbul çok haklı; bir çocuktan çocuk yapılmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA