Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

Sevgililer Günü onlara güzel!

20 yıllık evliler de kırmızı güllü, mumlu, kalpli 14 Şubat yemeğine çıkmayıversin. Bırakalım Sevgililer Günü, sevgililerin olsun. İşte bu kategorinin magazin sayfalarından gözümüze çarpan en tazeleri...

Anneler Günü'nde de böyle oluyor: Komşular, akrabalar, arkadaşlar birbirini arayıp, "Ah canım canım" diyorlar, "Anneler Günün kutlu olsun!" Aralarında anne- çocuk ilişkisi olmayan binlerce insan, anne olmayan binlercesini arayıp tebrik ediyor. Niye ki? Sevgililer Günü'nde de böyle. Yine kız arkadaşlar, kız kardeşler, kuzenler, yeğenler, hepsi devrede. Kız kıza çıkılan yemeklerin 'Biz bize yeteriz'ci, 'Erkeğe ne hacet'çi mimarları, iş başında. "Canımmm, can dostum, tatlişkom, bebişim, Sevgililer Günü'n kutlu olsun kuşum!" Anneannelere, büyük halalara, cümle eş dosta kırmızı Sevgililer Günü tenceresi, termosu, battaniyesi, kurabiyesi; 'Sizi seviyoruz, bakın nasıl da unutmadık' manasında. 26 yıllık evliliklerinde 46 kere boşanmanın eşiğinden dönmüş bayat evliler; kırmızı mumlu, güllü, kalpli sofralarda, yemeğin sonunda kusma noktasına gelseler de el mahkûm, yiyecekler o çilekli pastayı. Biz de yemiş gibi yapacağız onca yıldır evli ama nasıl da hâlâ ilk günkü gibi ayakları yerden kesik sevgili oldukları yalanını. Zorunlu hediyelerin içinde illa bir kalp, iki iç içe kalp, bir taş, imkânlar elveriyorsa bol taş, bir al, bir gül, 100 gül... Erkeklerde fuzuli bir "Nasıl yapsak şimdi, sırf buna alsak, öbürleri kıskanır mı" hassasiyetinin sonucu absürt haller: Birkaç kişi, hayatımızın gelmiş geçmiş yegane naylon ambalajlı tek kırmızı gülünü, pek de yakın olmadığımız bir iş arkadaşımızın selamımız sabahımız olmayan 'flörtünden' almıştık! Romantik otel konaklama paketleri, hangi ölmüş aşkı diriltebilir ki, ama gene de denenecek bir ümit... O kıyamet kopmasa, Kemal Bey (81) telefonuna 'İst Borsa' adıyla kaydettiği kendisinden 59 yaş küçük kadınla (22) mercimeği fırına vermeye heveslenmese, Feryal Hanım da bunu fırsat bilip boşanma davasını açmasa; Gülmanlar, evliliklerinin 23. yılında, eminin şampanya, çilek ve havyarla başlayan bir Sevgililer Günü yemeğine daha çıkarlardı bu 14 Şubat'ta!.. Halbuki rahat olsak, gevşek bıraksak ucunu da, Sevgililer Günü, sevgililere kalsa... Şu aşağıdakilere mesela... Kiminin birlikte ilk Sevgililer Günü, kiminin ilk ve son olacak belki... Hakları; tadını çıkarsınlar.

SERENAY SARIKAYA ÇAĞATAY ULUSOY
Allahım ne kadar güzeller! Ne kadar fazla güzel bir kız ve ne kadar fazla güzel bir oğlan bunlar. Çizilmiş, yontulmuş, kusursuzluk prensibiyle DNA'ları filan ayıklanarak üretilmiş gibiler, gerçek değil gibiler. Medcezir'in Mira'sıyla Yaman'ı yani Serenay Sarıkaya'yla Çağatay Ulusoy, hakiki hayatta da sevgili olmuşlar. Maşallah denir, daha da bir şey denmez!

HAKAN MERİÇLİLER AYŞE ACAR
İnsanın ex eşi/sevgilisi bazen öyle biriyle beraber olur ki, bu durumla baş edilemez. Derin Mermerci de kolay yenilir yutulur, rekabet edilir bir isim olmasa gerek. Cem Aydın'la evlendiğinde, Aydın'ın ex eşi Ayşe Acar kendini kesip kuşbaşı doğramadıysa, bunun sebebinin belli bir yüzdesi de Hakan Meriçliler herhalde. Evet, Yalan Dünya'nın Çağatay'ı. Evet, "Sevgılım"!

BEREN SAAT KENAN DOĞULU
Dizi piyasasında en 'garanti' görüldüğü dönemi İntikam fiyaskosuyla harcayan Beren Saat, birkaç hafta sonraki finalden sonra dinlenmeye ve yüzünü dinlendirmeye ABD'ye gidecek, 2014'teki başka hiçbir projeyi de kabul etmeyecekmiş. Bu döneme bir resmi 'müessese' imzası, bir de bunun 'meyvesi' sığar mı acaba? Eskidiler artık; evlenmeden önceki son Sevgililer Günü olabilir mi onlar için? Peki izdivaç durumunda halihazırdaki 1+1=3 şeklindeki sinerjik hal, 1+1=4 diye artar mı, yoksa 1+1=2 diye normalleşir mi? Matematik bana oldum olası zor gelmiştir.

ENGİN ALTAN DÜZYATAN NESLİŞAH ALKOÇLAR
İnsan en büyük kazığı en beklemediği, en her şey yolunda zannettiği, en kıskanmadığı, en cepte sandığı anda yer. Özge Özpirinççi'ye de öyle oldu galiba. Ve bütün partilere, lansmanlara beraber katılan, sadece sevgili değil iyi arkadaş da olan ve nişanlanan çift ayrıldı. Bunun kız tarafı için can yakıcı olduğunu tahmin ettiğimiz yanı, erkek tarafının hızla sevgili yapmasıydı. Hülya Koçyiğit'in torunu, Gülşah & Ender Alkoçlar'ın kızı Neslişah'la birlikte olmaya başlayan Düzyatan'ın sevgilisini anne-babasıyla Cats'e götürmesi, evliliğin telaffuz edilmesi filan, fazla hızlı gelişti her şey ve fena burulur insanın içi, daha düne kadar birlikte istikbal hayalleri kuran nişanlıysan eğer. Düzyatan evliliğe dair sorulara cevaben, en pozlu haliyle "O sizin söyleminiz" dedi ve haydaaa! Öyle desen eski sevgili yıkılır, böyle desen yeni sevgilinin itibarı sarsılır... Tam bir sakal-bıyık çıkmazı, onun işi de zor...

CAN BONOMO DİDEM SOYDAN
Kız popüler, oğlan popüler. İlelebet sürecek değil ama cool kontenjandan onların da dalga geçip böyle zevzek günlerle nasıl da hiç işleri olmayacağının üstüne basacakları bir 14 Şubat geçirmeye hakları var tabii.

BURAK ÖZÇİVİT CEYLAN ÇAPA
En kıskanılan partner sıralamasında en tepede bir de o yer alıyor kesin: Ceylan Çapa. Ajda Pekkan'la Bülent Ersoy gıdıklanıyor pozisyonu için, düşünün! Malkoçoğlu Bâli Bey'ken ne kadar iç gıcıklıyorduysa, Kâmran olarak da o derece baş döndürüyor. Çalıkuşu biraz fazla naftalinli ama Kâmran olmamış dersek çarpılırız. Ceylan Çapa'yla kavga ettiler, ayrıldılar, barıştılar, oldu galiba arada bir şeyler ama şimdilik beraberler. Yakışıklı oyuncuyla sosyetik kız eşleştirmesinin simge resmi gibiler.

KIVANÇ TATLITUĞ BAŞAK DİZER
Kıvanç Tatlıtuğ'un yanında kimi görsek, ona yüzde 100 yakıştıramayacağız. Bu açıdan çok ucuz kurtulmuş görünüyor Başak Dizer. Azra Akın'a duyulduğu gibi bir antipati yok ona karşı. Hatta tam tersi, 'Aman incitmeyelim, rahatsız etmeyelim' nezaketi hâkim nedense. Başak Dizer (İlk bildiğimiz haliyle ve eski kocasının soyadıyla Fransez), ortağı Deniz Marşan'la Aşk-ı Memnu'dan Kuzey Güney'e (en son da Medcezir) dizilere styling de yapan biri. Kurt Seyit ve Şura dizisinin çekimleri için St. Petersburg'da olan Kıvanç Tatlıtuğ'u "Rus kızlarından kıskanınca" yanına uçmuş, son haber buydu. Sebep gerçekten bu olabilir mi, Kıvanç'ı tüm dünya kızlarından kıskanarak insan kendine hiç yoktan eziyet eder mi? Bunu bilemeyiz ama Başak Dizer'in bu aşkla aniden en gıptalık kadınlar arasında bir numaraya yerleştiğini bilebiliriz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA