Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

Konuşturan adamlar

Haftanın en çok kulakları çınlayan adamı, zafer kazanan genç Yunan siyasetçi Çipras olmalı. Peki başka? Ümit Benan'dan Kerem Bürsin'e, Savcı Turgut'tan Burak Özçivit'e, kimi niye konuştuk?

ALEKSIS ÇIPRAS: Taze bir lider olduğu için. Genç (40 yaşında), yüksek enerjili ve eli yüzü düzgün durduğundan. Lise aşkıyla mutlu ve denk göründüğünden (Evli değiller ama iki çocukları var). Zamanında (1990) öğrenci isyanının sesi olup Yunan televizyonlarının süperstarı muamelesi gördüğü, bu anıların da hafızalarda hâlâ taze durduğu, ayrıca da genç ve asi bir öğrenciyken Grease filminden fırlamış gibi göründüğü için. Hep siyaset nereye kadar, bunlar da önemli.
ÜMİT BENAN: Yeni koleksiyonunu Paris Erkek Moda Haftası'nda sergilemesi ve ciddi iz bırakması yüzünden. Boğazlı, martılı, balıkçılı konseptiyle İstanbul'u Paris'e taşıyıp içimizi okşadığı için diye de ilave edelim. Kıyafetler ayrı renkli, askılar ayrı çarpıcı: Çirkin ama karizmanın cisimleştiği erkek modellerle çalışma alışkanlığı, bu defa da Temel burunlarıyla, asimetrik ifadelerle gösterdi kendini. Bir de bomba: 15 yıl önce Blow'u seyrettiğinden beri hastası olduğu ve peşine düştüğü İspanyol aktör Jordi Molla'yı çıkardı podyuma. E konuşmayalım mı?
KEREM BÜRSİN: Yeni Kıvanç Tatlıtuğ olur mu, hatta zaten oldu mu diye. Mavi reklamında onun yerini alması bir yandan, Şeref Meselesi'ndeki müdanasız, pervasız sert çocuk rolünün hakkını vermesi öbür taraftan. Tatlıtuğ'un en parlak döneminde cilasını alanlar düşünsün; Bürsin başrolde rüştünü ispat, etti edecek...
SAVCI TURGUT YA DA YURDAER OKUR: Yerli dizi tarihinin en sinir zıplatan, en ifrit eden kötü adamlarından, Karadayı'nın geçen sezon cenazesini kaldırıp gömdüğümüzü sandığımız 'cancağazı' Turgut Savcı'nın aniden hortlaması ve intikam planlarıyla heyecan vaat etmesi nedeniyle. Yurdaer Okur'un da kendini özletmesiyle diye ekleyelim ve Beyefendi'nin hakkından anca o gelir diye de gazlayalım!
RAHMİ BEY YA DA CİVAN CANOVA: Destek değil köstek bir baş belası baba nasıl olur, harikulade canlandırıyor diye. Paramparça'da resmen döktürüyor usta oyuncu. Ve insanı babasına dair minnet duygusuyla doldurup taşırıyor.
POYRAZ YA DA İLKER KALELİ: Edebiyata düşkün, mizah duygusu gelişmiş kaybedenleri sevdiğimiz ve İlker Kaleli, Poyraz Karayel'e cuk oturduğu için. Daha Kayıp Şehir'den mimlemiştik, yanılmamışız.
BURAK ÖZÇİVİT: Vizyondaki Aşk Sana Benzer filmi ve Fahriye Evcen'le olan ilişkisini dosta düşmana ilan etmesiyle.
MEHMET GÜLERYÜZ: İstanbul Modern'deki retrospektifinin güzelliğiyle. Gidip görünüz sergiyi.
DEMIS ROUSSOS: Ölerek. Çok sert oldu; hayatını kaybederek diyelim. 68 yaşındaymış bir dönemin popüler Yunan şarkıcısı: Forever and Ever... Toprağı bol olsun.
ALEJANDRO GONZALEZ INARRITU: Meksika asıllı yönetmenin şov dünyasını hicveden Birdman filminin SAG Ödülü'nü alıp Oscar kazanma ihtimalini artırmasıyla.
STEVE JOBS: Senaryosunu Aaron Sorkin'in yazdığı, yılan hikâyesine dönen filmin çekimleri nihayet başladığı için.
BRADLEY COOPER:
Bir: Üçüncü Oscar adaylığına vesile olan American Sniper filmiyle, Arap-Amerikan sivil haklar örgütü American-Arap Anti- Discrimination Committee (ADC) tarafından, Clint Eastwood'la beraber, Amerikalı Araplara ve diğer Müslümanlara nefret dili kullanmakla suçlandığı için. İki: Broadway'de Fil Adam'ı oynayacak diye.
ATA DEMİRER: Başrolü Şebnem Bozoklu ve Demet Akbağ'la paylaştığı Niyazi Gül: Dörtnala filminin çekimlerine başlaması sebebiyle. İnsan meraklanıyor.
ENGİN HEPİLERİ: Yeni başlayan dizisi Kara Ekmek ve de Beyza Şekerci'yle nişanıyla. Onun da İntikam'daki performansıyla epey bir miktar kredisi vardır çoğumuzda.
ACUN ILICALI: Ocak ayında sokağa şort ve parmak arası terlikle çıktığı için. "Rahatlığından ödün vermiyor" mu diyoruz şimdi bu duruma, emin miyiz?
MUSTAFA AVKIRAN: Delice gençleşmesiyle: 22 yıl! Yakında başlayacak olan Sevdam Alabora adlı dizi için öyle bir özel makyaj yapmışlar ki 'olgun' oyuncuya, dudak uçuklatıyor. Yaşlandırmayı anladık da, gençleştirme de bu kadar mümkün mü sahi...
MERT FIRAT: İlksen Başarır'la beraber çektiği, başrolü Melisa Sözen'le paylaştığı Bir Varmış Bir Yokmuş isimli yeni filminde, rock şarkıcısı olması, bütün şarkıları da bizzat söylemesi hasebiyle. Hiç fena değil doğrusu sesi.
OZAN ÇELİK: Sibel Can'la olan inkârlı, yalanlamalı, sonra kuliste ağırlanmalı, programı sahnenin en önünden izlemeli münasebetiyle. Lakabı da unutamayız: 'Sahte Barzani'.
İDO TATLISES: Uludağ'da kar motoru üstündeki 'Süpermen' mi diyelim 'Spidermen' mi, Instagram'a koyduğu dehşetengiz fotoğrafıyla. Karlar prensi. New York'taki kar fırtınası yüzünden uçuşlar iptal edildi ama İdo kendi kanatlarıyla gidebilir oraya evelallah; o kostüme de NYC'deki kadar bol kar yakışır. Karda, 'kitsch'te doz aşımı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA