Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

Harvey Keitel'i nasıl biliriz?

Bu hafta sonu şöhreti, dedikodusu bol bir festival düzenleniyor. Geçtiğimiz yıllarda, Tilda Swinton'dan Courtney Love'a pek çok ünlü tasarımcı, edebiyatçı, sinemacı, müzisyen, çağdaş sanatçı ve unvanının tam olarak ne olduğunu hiçbir zaman çözemediğimiz ünlüleri İstanbul'da bir araya getiren ISTANCOOL'un, adı artık IST. FESTIVAL olarak değişen versiyonu: İstanbul Uluslararası Sanat & Kültür Festivali.
Yaratıcılık gerektiren sektörlerde iz bırakan isimleri buluşturup bir kültürel diyalog kurulmasına katkıda bulunmak, genç jenerasyona da ilham vermek isteyen bir organizasyon bu.
Galatasaray'daki ISTANBUL' 74'te Alex Prager sergisi, Nakkaştepe'deki Vakko binasında ve Tepebaşı'ndaki Soho House'da panel, söyleşi ve sohbetler, yine Tepebaşı'ndaki Pera Müzesi'nde film gösterimleri... Bunların hepsi herkese açık ve de ücretsiz.
Oyuncu Juliette Lewis, TED ödüllü sokak sanatçısı JR, mücevher tasarımcısı Delfina Delettrez gibi aşinası olunabilecek simalar da var ama bu yılın en baba misafiri Harvey Keitel. Taxi Driver, Pulp Fiction, Reservoir Dogs, Thelma & Louise gibi kült filmlerin benzersiz oyuncusu...
Bugün öğlen saatlerinde, festivali düzenleyen İSTANBUL' 74'ün de Demet Müftüoğlu Eşeli'yle beraber kurucu ortağı olan Alphan Eşeli konuşacak onunla. Hayatını, kariyerini, oyunculuğunun nasıl bu kadar gerçekçi görünebildiğini...
Zaten de bu yıl böyle bir tema belirlenmiş: 'Sanat ve Kültürde Gerçekçilik Üzerine Diyaloglar'.
Fırsat olursa bakın bakalım, gerçekten hakkını verebilecekler mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA