Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞAK DİZER FRANSEZ

Eskileri, eski sezonda bırakıyoruz

Eylül ayı ile birlikte yeni sezona geçmiş bulunmaktayız. Artık indirimden bir şey bulma sevdasından vazgeçin.
Mağazalarda 2012 sonbahar - kış sezonunun ürünlerini bulabilirsiniz. Gelecek hafta defilelerden görüntülerle birlikte yeni sezon erkek moda trendlerini ve yeni sezon modasını sizinle paylaşacağım.
Fakat daha önce bu yeni sezon neleri kesinlikle almıyoruz, bir bakalım. Çok gördüğümüz, tükettiğimiz, sıkıldığımız demode kombinler nelerdir?
TİŞÖRTLER: Tişörtlerde bu sezon köklü değişiklikler oldu, haberiniz olsun. Düz ve ara renkler moda artık. İndigo mavisi, asker yeşili, koyu gri, füme gibi. Eski sezondaki büyük rakamlı, büyük yazılı tişörtleri özellikle ceket içine kullanmayın. Kolay ama modası geçmiş bir 'birliktelik' olur. İnce, düz renk tişörtlerinizi hırkaların içine giyin.
SİYAH TAKIM, SİYAH GÖMLEK, SİYAH KRAVAT: Bu sezon daha şık, klasik erkek görünüşler, 70'li ve 50'li yılların 'Madman' görüntüleri revaçta olduğundan, beyaz ve açık renk gömlek vazgeçilmez.
Desenli kravatlar moda. İnce kravatları mavi, lacivert ya da açık gri gömleklerle kombinleyin. Cep mendili kullanmayı deneyin. Çok moda olan mavi ve lacivert takımlar, lacivert gömlek ya da devetüyü ceketler giyin.
TİŞÖRT VE YELEK: Yelek modası biriki sezondur etrafı kasıp kavurdu.
Popstar'ların sahnelerinden, video kliplerden günlük kıyafetlerimize kadar indi. Bu sezon özellikle yeleği sadece takım elbiseyle birlikte giyin. Yelek modası out oldu. Tişört üstü yelek kombininden de kaçının.
İNCE SİYAH KRAVAT-BEYAZ GÖMLEK KOMBİNİ OUT:
Hem kolay hem şık bir kombindi.
Ama o kadar çok gördük ki, sıkıldık.
Daha yaratıcı olun.
Mavi gömleğin kollarını dirseklerin üzerine kadar kıvırın; gri, ince kareli bir kravat takın. Değişik kemerler kullanın veya pantolon askısı takın.
TAKIM ELBİSE ALTI SPOR AYAKKABI: Bu kombin ilk çıktığında gerçekten bayılmıştık. Oscar törenlerinde bile giydik. Amaç modayı takip etmekse ve farklı olmaksa, bu kombinle artık sıradan olursunuz; özellikle bez spor ayakkabılarla.
Onun yerine takım elbise ile iki renkli deri mokasen ve kösele giymek çok daha yeni.
FERMUAR, ZIMBA, METAL DETAYLARI OUT: Asi rock temasını kadınerkek pek sevdik ve delice kullandık. Ama bu sezon yeni bir şey alırken, eliniz zımbalara, metallere gitmesin. Bu kış da eskilerle idare ediverin. Boşuna masraf yapmayın, gözü yormayın.
ARMALI CEKETLER OUT: Kolej trendi ve 'old-school' oldukça eskidi. Artık yerli veya yabancı tüm erkek koleksiyonlarının yaptığı ve kendi büyük logosunu işlediği armalı ceketleri almıyoruz.
ŞAL YAKA TRİKO VE CEKETLER: Şal yaka trikolar, şal yaka ceketler geçen sezonlarda her erkek mağazasında vardı. Şal yaka trikoları, hırkalarla, süveterlerle değiştirin. Şal yaka, ceketlerde yerini büyük kırlanıç yakalara bıraktı. Bu arada artık slim-fit modeller bollaşıyor. Kruvaze ceketler, üç düğmeli takımlar, pileli pantolonlar geliyor.
YIRTIK, BOL KESİM JEAN OUT: Hiphop'çu değilseniz, slim-fit paçalardan vazgeçmeyin. Olmadı, boru paça ya da şalvar modellerinden alın. Bu sezon kumaş pantolonlarda, bir-iki pile, moda. Yani önde bir bolluk söz konusu, ama paçalar yine dar.
Yırtık jeanler o kadar çok kullanıldı ki esprisi kalmadı. Yeni moda ise renkli jean pantolonlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA