Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERVE YURTYAPAN

Yarışmacılarımızın çocukları bizimle beraber büyüyor

Ünlü oyuncu ve sunucu Derya Taşbaşı, atv’nin beğenilen programlarından Mutfak Bahane programıyla yeni sezonun açılışına hazırlanıyor. Taşbaşı, “Bana en çok ‘Programdaki altınlar gerçek mi?’ diye soruyorlar” diyor

Ünlü oyuncu ve sunucu Derya Taşbaşı, hafta içi her gün atv ekranında yayınlanan Mutfak Bahane programıyla evlere konuk oluyor. 28 Ağustos Pazartesi günü 14.00'te yeni sezon ilk bölümüyle izleyiciyle buluşacak olan program öncesi Taşbaşı ile bir araya geldik. Ailesi Almanya'da yaşayan sunucu, programdaki sıcak ortam sayesinde aile özlemini giderdiğini söyledi. Kayınvalideleri annesi, gelinleri ise kardeşleri gibi gördüğünü belirten ünlü sunucu, "Gelinlerimizin bebekleri stüdyoya geliyor. Bizimle birlikte büyüyorlar. Bu anlara tanıklık etmek inanılmaz bir duygu" dedi. Almanya'da doğup büyüyen Taşbaşı ile ekran macerasını ve programın yeni sezonunda yaşanacakları konuştuk.
- Mutfak Bahane'nin yeni sezonunda izleyiciyi neler bekliyor?
- Mutfak Bahane'ye yeni sezonda küçük ama etkisi büyük değişimler bekliyor. Formatımız yine aile üzerine kurulu. Eşler yemek yapıyor, kayınvalideler tadım yapıp puanları veriyor. Asla değişmeyen, söz konusu her zaman lezzet. Ama ekran başından fazla uzaklaşmayın sürprizlerimiz hiç bir zaman eksik olmayacak. Bant yayın yaptığımız için çekimlere başladık çok keyifli geçiyor heyecanla bir an evvel bölümlerin yayınlanmasını bekliyoruz. Yarışmacılarımız Türkiye'nin her yerinden geliyorlar, onları fazla yollarda yormamak için 3 günde çekiyoruz bölümleri. Yani katılmak isteyen de varsa, uzakta olduğu için korkmasın biz her şeyi ayarlıyoruz.



- Programda sizin favori gelin adayınız oluyor mu? Kimseyle paylaşmasanız da içinizden bu gelin daha marifetli birinci olur diyor musunuz?
Her şeyini programın içinde olduğum için ve yakından takip ettiğimden elbette benim de favori bir gelinim oluyor sonuçta. Onların aralarından hangisinin daha marifetli olup olmadığını çok iyi bir şekilde görebiliyorum. Ayrıca yemeklerin tadına da bakınca sonuç ortada oluyor. Ama asla aralarını ayrımcılık yapmıyorum. Hepsini çok seviyorum, hepsi benim için çok değerli. Emek veren, yetenekli, marifetli kadınlar onlar. Bu programa gelip katıldıkları için ayrıca çok gurur duyuyorum onlarla; hem yetenekli, hem de cesaretli olduklarından. Türkiye'nin en çok izlenen televizyon kanalına gelip inanılmaz heyecanlı bir yarışmaya katılıyorlar.
- Yarışmacı adayları nasıl seçiliyor?
- Çok fazla sayıda başvuru alıyoruz. Aralarından tabii ki de motivasyonu en yüksek olanları, yemek konusunda iddialı olanları seçiyoruz.
- Programda en duygulandığınız anlar hangileriydi?
- Programda aile ortamı var. Ben de en çok bunu seviyorum. Yarışmacılar çocuklarıyla geldiklerinde çok mutlu oluyorum. Hatta geçen sezon bazı yarışmacılarımızın çocuklarının bizimle beraber büyüdüğüne şahitlik ettik. Hatta programa hamileyken katılıp doğuma kadar bizimle kalan yarışmacımız oldu. Bebek dünyaya geldi ve tekrar bizimle yarıştı, bu inanılmaz bir duygu. Benim kendi ailem Almanya'da ben Türkiye'de yaşadığından onları çok özlüyorum ama bu ortam bana o özlediğim aileyi hissettirdi her zaman. Kayınvalidelerim annelerim, gelinlerse kız kardeşlerim oldu.
-Sizin mutfakla aranız nasıl? Evde yemekler sizden mi sorulur? Favori yemeğiniz hangisi?
- Ben her zaman yemek yapmayı ve yemeyi çok sevdim ve hatta bizim ailenin kadınları için eli çok lezzetli derler her zaman. Annem basit bir salatayı bile o kadar güzel yapar ki parmaklarınızı yersiniz. Sanırım o yetenek bana da geçti. Elimden yemek yiyenler her zaman beni övmüştür. Benim ailem Karadenizli, biz Karadeniz otlarını, karalahanayı çok severiz. Ben de bizim yöremize ait yemekleri hazırlamaya çok severim. Tabii formuna da dikkat etmek zorunda olduğum için mecbur her zaman daha seçenekler tercih ediyorum.



HER GÜN ÜÇ ALTIN, HER HAFTA TAM 15 BİLEZİK VERİYORUZ
- Nasıl yorumlar alıyorsunuz izleyiciden? Sokakta sizi görüp programla ilgili fikrini söyleyen oluyor mu?
- Sokakta çok güzel tepkiler alıyorum ve aşırı mutlu oluyorum. Boynuma atlayanlar var. "Aaaa ekrandan çok daha farklı görünüyorsunuz" diyenler var, Çok fazla soru soruyorlar, en çok "Altınlar gerçek mi?" diye merak ediyorlar. Elbette altınlar gerçek diyorum. Zaten gelen bütün yarışmacıların motivasyonu altın bilezikleri kazanmak. Dile kolay bu sezon her gün 3 çeyrek ve her hafta tam 15 bilezik veriyoruz.

YARIŞMAYA KATILDI HAYATI DEĞİŞTİ
- Almanya'da doğup büyüdünüz. Bir Avrupa Birliği projesinde yer almak için 2004 yılında İstanbul'a gelmişsiniz. İTÜ'de endüstri tasarımı okumuşsunuz. Oyunculuk ve sunuculuk maceranız basıl başladı?
- Ben aslında küçüklüğümden beri toplum önünde konuşmayı çok sevmişimdir ve sunuculuğu hep merakım vardı. İlk televizyona çıkışım aslında Var mısın, Yok musun? yarışmasıyla oldu. O programa katılmayı hiç düşünmüyordum ama konuk olarak gittikten sonra bana yarışmak isteyip istemediğimi sordular. O dönemin çok popüler bir yarışma programıydı, ben de doğal olarak 'Olur' dedim. Programa çıktıktan sonra peş peşe teklifler gelmeye başladı. Ben de önce okulumu bitirdim sonra sunuculuk kariyerine başladım. Elimde mikrofon Edirne'den Ardahan'a tüm Türkiye'yi gezdim. 48 ülkeye gittim. Ben insanlarla birebir olmayı çok seviyorum o yüzden de doğru mesleği tercih ettiğimi düşünüyorum. Ama hala öğrenmeye de devam ediyorum. Bu tarz bir programı hayatımda ilk defa sunuyorum ve en büyük destekçim ve öğretmenim yapımcımız Sultan Önen. Stüdyoda çalışmak ve bu kadar kalabalık bir ekibin içerisinde olmak benim için yepyeni bir dünyaydı ama birinci sezonu başarıyla tamamladık. İnşallah daha nice bol reytingli, uzun ömürlü sezonlar görürüz. Tabii ki en büyük şansımız Türkiye'nin en büyük TV kanalı atv'de olmamız. O yüzden buradan tüm yöneticilerimize teşekkürü bir borç biliyorum.

TATİLDE BOL BOL SPOR YAPTIM
- Tatili nasıl geçirdiniz? Yeni sezona nasıl hazırlandınız?
- Tatil boyunca da bol bol spor yaptım, beslenmeme dikkat ettim, ailemle görüşüp hasret giderdim. Çünkü sezon başladığında bunlara çok fazla vakit kalmıyor ama yeni sezon için artık yüzde 100 hazırım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA