Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SELAHATTİN DÖNMEZ

Hafif akşam yemeği zayıflatır

Eğer kilo vermek istiyorsanız sağlıklı bir akşam öğünü işinizi çok kolaylaştırır. Üstelik zayıflamak için mutlaka tatsız tutsuz yemekler yemeniz gerekmiyor. Hem sağlıklı hem de lezzetli kombinasyonlar yapmanız mümkün

Biliyorum ki akşam yemeklerini yeme zamanı hakkında duyduğunuz birçok bilgi sizi sağlıklı zayıflayamayacağınız konusunda etkiliyor. Bunun başında da sıklıkla söylenen "akşam yemeğini en geç saat 18.00, 19.00 veya 20.00'de bitirin" konusu olduğundan eminim. Diğer konu da mutlaka proteinli öğün yapın. Bu bilimsel kanıtı bulunmayan iki bilgiyi rafa kaldırın derim. Çünkü sebze ya da kuru baklagilleri akşam yeme ve size önereceğim sihirli akşam yemeği formülü ile hafif tercihler yaptığınızda yeme zamanının da önemsiz olduğunu göreceksiniz.

KURAL 1

Sağlıklı akşam yemeği hazırlamak için sadece organize olmanız yeterli. Yemeklerinizi hazırladıktan sonra tabaklarınıza yiyebileceğiniz miktarda alın. Ve sofraya otururken sadece yiyeceğiniz miktar ve çeşitte yemeği koyun.

KURAL 2

Zayıflatan ve yağ yakımını destekleyen akşam yemeğini şu şekilde planlayın. Etli veya zeytinyağlı mevsime uygun sebze yemeği veya kuru baklagillerden birini tercih edin ve yanına mutlaka süt ürünlerinden yoğurt, kefir, ayran veya probiyotik içeren yoğurttan bir tanesini ekleyin.

KURAL 3

Zamanınız yok veya evde pişmiş tencere yemeğiniz bulunmuyorsa işte zayıflatan akşam yemeği formülünüz; taze sebze veya haşlanmış kuru baklagiller kullanılarak hazırlanmış az zeytinyağlı salata hazırlayın. Bu salatanın yanında ayran içebilirsiniz.

KURAL 4

Tencere yemeği olarak sebze veya kuru baklagilleri pişirirken çok az yağsız kırmızı veya beyaz et ile lezzetlendirebilirsiniz. Veya sebzelerinize bulgur, yarma, kepekli pirinç, kinoa gibi tam tahılları da koyarak yemeklerinizin tadını zenginleştirebilirsiniz.

KURAL 5

Akşam yemeğinde 300-400 kaloriyi geçmemenizi öneririm. Akşam yemeği formülünde ana yemek ve süt ürünlerinizin yanına doyana kadar az yağlı istediğiniz salataları sınırsız olarak yiyebilirsiniz.

SİHİRLİ AKŞAM YEMEĞİ FORMÜLLERİ

Etli veya zeytinyağlı sebze/kuru baklagil + süt ürünü + doyana kadar salata Zeytinyağlı kabak yemeği + cacık + çoban salata Kıymalı ıspanak + yoğurt + kırmızı lahana salatası Patlıcanlı türlü + ayran + roka salatası Lor peyniri bol semizotlu, az cevizli salata Kuru fasulye + kefir + söğüş domates salatalık Yeşil mercimek yemeği + yoğurt + havuçlu mevsim salatası Kuru barbunya yemeği + cacık + marul salatası Beyaz peynirli yeşil mercimekli salata Etli bezelye + cacık + çoban salatası Zeytinyağlı bulgurlu pırasa + ayran + semizotu salatası Tavuk kuşbaşılı taze fasulye + yoğurt + havuç salatası

SEBZEYİ SAĞLIKLI PİŞİRİN
Sebzeleri pişirirken fırın poşetlerini kullanın. O gün planladığınız sebze yemeği malzemelerine, bol taze domatesi püre haline getirip ekleyebilir, kuru soğan, sarımsak ve baharatları ekleyerek kendi suyunda besin değerini koruyarak yağsız olarak pişirebilirsiniz. Eğer sebze yemeklerinizi tencerede pişirmek istiyorsanız, önemli bir kurala uymanızı tavsiye edeceğim. Soğanları yağda kavurup sonra sebzeleri kavurup su ekleyip pişirmekten vazgeçin. Zor pişecek sebzeleri en alta ve üstüne o tarifte olan lezzet verici ve yemeğin aromasını kaliteli hale getirecek tüm malzemeleri koyup oldukça az su ekleyerek tencerenin kapağını açmadan pişiriniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA