Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SELAHATTİN DÖNMEZ

En sağlıklı ara öğün alternatifi müsli

Sizi gün boyu tok tutacak, enerji verecek ve içeriği sayesinde sağlığınıza destek olacak bir yiyecek arıyorsanız ihtiyacınız olan tek şey müsli. 1900 yılından bu yana İsviçrelilerin vazgeçemediği kahvaltılık müslinin faydaları yapılan araştırmalarla da ortada

1900 yılında İsviçreli beslenme uzmanı Dr. Maximilian Oskar Bircher-Benner tarafından keşfedilen müsli bugün sağlıklı beslenmenin bir parçası olarak tüketiliyor. Çabuk hazırlanabilen ve besleyici değeri yüksek olan müslinin faydaları, bilimsel araştırmalarla da destekleniyor. Çünkü müsli, içeriğindeki tam tahıl taneleri, yulaf, kuru meyveler, sağlıklı tohumlar, kuru yemişler ve kuru meyvelerin bir arada bulunması sayesinde tam bir sağlık deposu. Size önerim haftada en az üç kere kahvaltıyı müsli ile çeşitlendirmeli ancak her gün ara öğünlerden birinde süt ya da yoğurt ile karıştırarak bu sağlıklı karışımı yemeyi ihmal etmemelisiniz.

1.Gün boyu tok kalabilirsiniz:
Müsli sağlık için gerekli olan farklı diyet liflerinin en önemli doğal kaynaklarından biridir. Müsli yedikten sonra midede krema haline gelir ve şişer. Böylece az miktarda yenilen müsli mideyi doldurduktan sonra mideyi terk edişi de çok yavaş olduğu için ilk doyum hissi hızla oluşur. Ve müslinin içindeki tam tahıllar veya yulaftaki lif çeşitleri fermentasyona uğrayarak asetat, bütirat ve propiyonat adlı yağ asitlerine ayrışır ve bu doygunluk sinyali için sihirli bileşiklerdir. Bu sayede uzun süre tok kalmak kolaylaşır.

2. Bağışıklığı güçlendirir:
Müslide bulunan tahıl taneleri ve badem gibi kuru yemişler prebiyotik etki göstererek bağırsaklarınızda bağışıklığı güçlendiren yararlı bakterilerin artmasını sağlayarak hastalıklara karşı direncinizin artmasını sağlar. Müslinizi eğer yoğurda karıştırarak tüketirseniz; yoğurdun probiyotik etkisi sayesinde antibakteriyel etkiyi 2 katına arttırarak soğuk havalarda vücut direncinizin de azalmasını önlersiniz.

3.Pankreası yormaz:
Müsliyi kahvaltı ya da ara öğünlerde yediğinizde; bir kasede tam tahıl, kuru yemiş, yulaf ve eğer taze meyvelerden az miktarda eklediğinizde bağırsaklardan karbonhidratların emilimini azaltıp kan şekerinin de hızlı ve aşırı yükselmesini de kontrol altında tutmuş olursunuz. Ve müsli içindeki diyet lifleri bağırsaklarda parçalandıktan sonra pankreasa insülin salgıla sinyalini de hızlandırarak kan şekerinin hızlı yükselmesini önleyecek etkiye sahiptir.

4.Kan kolesterolünü düşürür:
Müsli doğal kolesterol düşmanıdır. Kalbe zarar veren kötü huylu kolesterolün düşürülmesini sağlayan diyet lifleri ve polifenol adlı antioksidan bakımından zengindir. Satın aldığınız müsliye ceviz parçaları eklerseniz daha hızlı kan kolesterolünüzün azalmasına yardımcı olursunuz. Müslide bulunan viskoz diyet lifleri ayrıca kolesterollerin yapısına bağlanarak vücuttan da atılmasını sağlayan sihirli besin bileşiklerinden de çok zengindir. Uygun miktarda müsli gibi rafine edilmemiş tahılları düzenli yeme kalp krizi geçirme riskini de yüzde 26 kadar azaltmaktadır.

5.Sindirimde mucizeler yaratır:
Müsli kalori yoğunluğu düşük ve ağızda çiğneme ile yavaş yemeyi de sağlayan sağlıklı bir yiyecektir. Ve bu yavaş yeme müslinin yemek borusundan geçiş hızını da yavaşlatarak mideye basınç yaratacak şekilde inmesini önler ve reflü oluşumunu önler. Yüksek lif içeriği sayesinde safra kesesinde taş oluşumunu engeller, bağırsaklarda dışkının hacmini arttırarak tüm toksik maddelerin atımını kolaylaştırır. Aynen tahıl gevreklerinde olduğu gibi müslide de bulunan çözünür ve viskoz lifler bağırsaklarda iltihaplı hastalıkların oluşmasında da kalkan gibi koruyucu etkisi bulunur.

BU DİYETLE 5 KG VERMEK GARANTİ


İlkbahara yaklaşırken hızlı kilolarından kurtulmak isteyenler için bir haftada beş kg verdiren hızlı değişim diyeti en iyi kılavuzunuz olacak diyebilirim. Bu vereceğiniz beş kg hepsinin yağdan gideceği diyet ile bambaşka bir bedene kavuşacaksınız. Hızlı kilo vermek için üç kural çok önemli.

1
Uyandıktan sonraki ilk yarım saat içinde kahvaltınızı yapın. Ve öğünleri sırası ile takip edin. Kahvaltıdan sonra her öğün arasında dört saat zaman aralığı bırakın.
2 Her öğün öncesinde iki büyük su bardağı su için.
3
Her gün 45 dakika yüksek tempoda yürüyüş yapın. Hızlı değişim diyetinde günde üç bardak açık siyah çay, bir bardak rezene çayı, bir adet şekersiz Türk kahvesi ve bir küçük şişe maden suyu içebilirsiniz. Bu diyeti uygularken tatlandırıcı, şeker, tereyağı kullanmak yasak. Uyanınca aç karnına bir büyük bardak hızlı detoks çayı içmenizi öneririm. Kahvaltı: Üç yemek kaşığı yüksek lifli müsliyi bir çay bardağı süt veya yoğurt ile karıştırın ve üzerine yarım muz doğrayın. Öğle: Bir çay bardağı ılık suya bir tatlı kaşığı elma sirkesi içerek öğüne başlayın. - Dört yemek kaşığı pırasa veya lahana veya kabak veya yeşil mercimek - Bir ince dilim tam buğday ekmeği - Yağsız salata İki ndi : Bir büyük bardak hızlı detoks çayı için. - Bir yeşil elma veya yarım adet ayva veya 10 adet badem veya bir su bardağı ayran Akşam : Bir çay bardağı ılık suya bir tatlı kaşığı elma sirkesi içerek öğüne başlayın. - Bir adet yumurta ile hazırlanmış menemen veya dört yemek kaşığı nohut yemeği - Bir kase yoğurt veya bir kase mercimek çorbası - Bir ince dilim tam buğday ekmeği - Az yağlı salata Yatmadan bir büyük bardak hızlı detoks çayı için.

Sağlığı iyileştirici formül:
Vücutta toksinlerin hızlı atılmasını istiyorsanız hızlı detoks çayı tarifi tam size göre demek. Malzemeler:
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı mate çayı
1 çay kaşığı yeşil çay
1 adet rulo tarçın

Yapılışı:
Cezvenize limon kabuğu rendesi, mate ve yeşil çayı koyup kaynatın. Süzün ve tarçını ekleyerek demlendirin. Çayınız hazır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA