Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DENİZ DERİNSU

Değişim, iletişim!

Daum yönetimindeki Fenerbahçe yeni sezon hazırlıklarının ilk kısmını tamamlarken sarı-lacivertlilerde en büyük değişim iletişim olarak dikkat çekti. Aragones'le, Samandıra tarihinin en sessiz sezonu yaşanmıştı. Daum döneminin ilk günü de herkese 'eyvah' dedirtti. Zira idman programı bile net bir şekilde açıklanmazken öğlen çalışmanın basına kapalı olduğu haberi de medyanın üzerine kabus gibi çöktü. Ancak tablo kısa sürdü ve salı sabahı haftalık idman programı açıklanırken, programın gazetecilere uygun bir şekilde düzenlenmesi, Daum farkını ortaya koymaya başladı. Cuma günü hem Daum'un hem Aykut Kocaman'ın basınla tanışmasının yanı sıra, yaptıkları açıklamalar sarı-lacivertlilerde iletişimin düzelmesi için milat olarak kabul ediliyor.
Daum ile birlikte Koch'un geleceği haberi, Fenerbahçeli futbolcuların kabusu olmuştu. Ancak ilk hafta pek de öyle olmadı. Yorgunluk vardı, ama ipi çeken Daum oldu. 5'i salonda 14 çalışmada başrol Daum'undu. Ağır temposunun tek tesellisi 2. gün futbolcuları topla buluşturup çift kaleye başlamasıydı. Ancak futbolculara bizden bir tüyo... Koch, sabırsızlıkla Almanya kampını bekliyor. Burada koşuya dayalı uzun kondisyon çalışmaları, takımdakilerin korkulu rüyası olacak.
Futbolcular ilk günlerde çift kaleye başlayınca Daum'un bazı düşünceleri de göz önüne çıkmaya başladı. Defansa verdiği önem belli. Şimdilik dörtlü savunma bloğunda Gökhan-Bilica-Bekir-Carlos görüntü vermeye başladı. Bu arada Bilica ilk haftanın da en çok göze çarpan ismi. Brezilyalı bu düzenini sürdürürse yıldız olur ve Lugano'yu aratmaz.
Topuz ise iletişim yönünden sınıfı geçmiş gibi. Bunu futboluna yansıtacağını umuyoruz.
Kısacası Volkan Ballı'nın ayrılığıyla üzüntü yaşayan Samandıra, Aykut Kocamanlı günlerde yeni kimliğe bürünmeye başladı. Oğuz Çetin Fenerbahçe'de görev yaparken 'Fenerbahçe Dereağzı ruhunu yaşamalı' diyerek bazı çalışmaları Samandıra'dan Dereağzı'na taşımıştı. Fenerbahçe deneyimi tartışılmaz olan efsane Kocaman'ın çok yakında Dereağzı ruhuyla birlikte canlılığı da Samandıra'ya getirmesi şaşırtıcı olmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA