Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT DİDİN

Hatalar zinciri

Basketbolda öyle bir günün vardır ki... Savunma, tempo, oyun şiddeti, sürat, hücum zenginliği gibi almışındır bütün doğruları yanına... Karşına rakip de çıksa, binlerce seyircisini yanına da alsa, hakem de kötü üflese durduramazlar seni...
Bir de öyle günler vardır ki... Bırak el üstünü, boşu kaçırırsın. Rakibin üstün performans gününe denk düşersin. Acabalar eklendikçe kendini bile tanıyamaz olursun. İşte aynen böyle bir maç oynadık dün.
Bizim hatalarımız bize yeter de artardı bile. Biz faul atarken, onlar bizim potamızda iki sayıyı buldular. Çember altından çıkan topa biz uyurken rahat atışı yakaladılar. Böyle bir gecede artı bir hatayı kaldıramazdık. Özellikle Rus hakem Sergey "Başınıza en büyük çorabı ben öreceğim bu akşam" dercesine şampiyonadaki en kötü performansımızı daha da dibe çekti. Çekti de çekti.
Üçüncü çeyreğin bitimine 2.7 saniye kala sportmenlik dışı faul, üstü üçlüğe faul, üstü Orhun Ene'ye teknik faul böyle bir gecede taşıyacağımız bir zorluk değildi. Yine de yumurta kapıya gelince uğraştık, öne dahi geçtik. Ama bir kere şans yoldan çıkmıştı. İş en sonunda geldi son iki topa takıldı.

SON TOPLAR CANIMIZI YAKTI
Basketbolda en son topları oynamak kurgu, planlama, beceri ve de şans gerektirir. Hepsinin ayrı ayrı değeri var. Onlar Kerem'in kaçırdığının çok benzerini birebirde, belki de hayatının en yüksek performansını veren Berisha ile değerlendirdi. Bizim topa gelince... Polonyalılar adam değiştirdi. Kerem'in içeride uzunkısa avantajındaki arkadaşını kullanma şansı da vardı, birebir içeriyi zorlama şansı da... O, şutuna güvendi. Ama şans meleği karşı tarafı seçmişti. O pick&roll'de adam değişeceğini hesap ederek acaba o en son top bu turnuvanın en çok penetre eden oyuncusu Emir'in elinde olsaydı da pota altına Enes'e veya dışarı servisi o yaratsaydı...
Öyle veya böyle... Bence dün akşam şans da, yazgı da hep bizim karşımızdaydı. Üstüne eklenen hataları da yenebilmek için maç başına ancak izin verdiğimiz 64 sayılık savunma performansı olmadan böyle zor bir geceyi geçmek imkansızdı. Ve de olmadı maalesef.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA