Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT DİDİN

Gecenin kuralı

Galatasaray Medical Park 30-20 öndeyken top kayıpları Fenerbahçe 0, G.Saray 7. F.Bahçe Ülker'in bulduğu 20 sayının çok büyük bölümü çaldığı toplardan kaynaklanan turnikelerden. Maç öncesi herkes G.Saray'ın en büyük eksiğinin pota altında devasa bir uzun olduğunu biliyor. Buna karşı sarı-lacivertlilerde Oğuz, Kaya, Vidmar, Gist ile pivotoğlupivot birçok oyuncuyu yazabiliriz alt alta...
F.Bahçe, kağıt üzerindeki bu avantajı çok az pozisyonda sahaya yansıttı. G.Saray, iki takım arasındaki düşünce farkını kısaların yarattığı tempo, ekstra pas, güvenli şut gibi dinamiklerle hep lehine çevirdi.

ENGİN ATSÜR UYANDIRDI
F.Bahçe'nin uzun rotasyonunu öne çıkaracak oyunculardan Hakan Demirel, aldığı kısıtlı dakikalar; Engin Atsür, uzun bir aradan sonra sahaya dönüşün zorluğu ve Jerrels da daha çok birebir oyun tarzıyla pivotlara yaratmakta çok geride kaldılar. G.Saray, 5:50 kala farkı 11 sayıya çıkardığında (73-62) bu işin pota altı avantajıyla gitmeyeceğini hisseden Engin, bütün maç rakibin yaptığına dönerek çember altını, pozisyonları zorlamaya başladı. Onun isabetli iki atışına Tomas'ın iki üçlüğü de katılınca ev sahipliğinin değeri çıktı bir anda ortaya... O ana kadar Ender, Caner, Cevher'in eksikliğini hissetmeyen G.Saray için gecenin talihsizliği son üç dakikada oyunu taşıyacak Shumpert'in de sakatlanarak çıkması oldu. Gecenin kuralına uyup tamamen dış adamlara yönelen F.Bahçe, herkesin "Gitti" dediği maçı getirdi. G.Saray'ın son saniyede kaçan üçlüğü bu tip zor gecelerde ev sahibi olmanın, 15 bin taraftarın sahaya yansıttığı enerjinin sonucuydu. Gecenin inanılmayacağı ise, asistlerde 20-9 önde olan G.Saray'ın son topu, hem de iki sayı galibiyete yetiyorken maç boyu sergiledikleri düzen ve yaratıcılıktan çok uzak bir şekilde kullanmaları (O tesadüfi bomboş üçlüğü bulmalarına rağmen) idi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA