Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT DİDİN

Beşiktaş hakkıyla...

Serinin ilk maçının sonlarında Beşiktaş Milangaz'ın farkı eritip maç topuna kadar gelmesi, bana yine geriden geldiği kupa maçıyla lig maçlarını hatırlatmıştı. Neydi bu maçlarda farkların inmesinin sebebi?
Play-off maçlarını sahada izledim. Tansiyonu çok daha yüksek Euroleague maçlarındaki sakinliğinin tam aksine, Oktay'ı son yıllarda ilk kez böyle gergin ve telaşlı gördüm bu maçta... Ergin'in son çeyrek, son dakika manevralarını düşündüğüm an, Galatasaray Medical Park'ın hücumu düşünerek, Lakovic tercihine, onun tuttuğu oyuncuyu sürekli birebir oynatarak içeriye penetre ettirip gelen yardımlardan boş şut arayışları ilk sırada idi. Lakovic'in bireysel savunma zaafiyetini (zaafiyeti yerine, fiziksel dezavantajı demek daha doğru) kullanarak buldular, Erceg'in, Serhat'ın son çeyrekte gelen 4-5 bomboş atışı neredeyse birbirlerinin kopyası idi. Taraftarın müthiş itici gücünü alarak oynadıkları ikinci ve üçüncü çeyreklerden eser yoktu, son çeyrek Kartal adım adım yaklaşırken...
Dün ikinci maçta da baslangıç beşlerinde Galatasaray Medical Park 8-10 sayıları yakaladı. Beşiktaş Milangaz'ın çıkışı, ilk maçtaki gibi Galatasaray Medical Park'ın kisalan beşine karşı oldu. İkinci çeyrekte elde ettikleri avantajı da maç sonuna dakikalara kadar taşıdılar.

İBRE KARTAL'DAN YANA
Oktay da, Ergin de kendi akışları için çok önemli olan, bugün organize her takımın en büyük silahı olan 'pick and roll'leri savunmada bu maç için özel yarattıkları sistemler üstüne kurdular. Beşiktaş'ın switch yaparak (adam değişerek) denediği düzene, kaçırdıkça kaçıran Galatasaray, atamadıkça savunma direncini de kaybetti. Taraftarın inancı ve desteği ile son dakikaya kadar direnseler de, atı alan çoktan Akatlar'a geçmişti bile...
Beşiktaş'ta çok akıllı oynayan, Arroyo, Serhat ve Erceg'e, Dudley de katılınca MVP ödülü de her şeyi yerinde ve doğru yapan David Hawkins'e gitti.
Şimdi ibre Kartal'dan yana... Galatasaray Medical Park, bütün sene oynadığı düzen-sistem basketboluna yaratıcılık ekleyemezse, artık birbirlerini daha iyi tanıyan savunmaların avantajı ile finale çıkma şansı Beşiktaş Milangaz'a daha yakın olacaktır. Siyah-beyazlılar için 'hot question', en zor soru ve yanıtı, "Bu seriyi de 7 kişi ile ayakta kalarak tamamlayabilecekler mi?" olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA