Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİLEK GÜNGÖR

Aşiret borçlarına inceleme

Emekli Albay Hasan Atilla Uğur'u hepimiz terörist başı Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirildiğinde ilk sorgusunu yapan asker olarak hatırlıyoruz. Hafta sonu ilginç bir röportajla karşımıza çıktı.
Şöyle bir bilgi aldığını söylüyor: "İngilizler 2.5 aydır Güneydoğu'daki bütün aşiretlerin ayağına gidiyor. Özellikle Hakkâri, Van, Çatak, Silopi, Mardin bölgesinde etkin aşiretlere... Bunlarla pazarlıklar yapıyorlar. Toprak ağası olarak varlığını sürdüren bu aşiretlerin bankalara olan birikmiş milyonlarca liralık borçlarını ödediler."
Tabiri caizse açıklamanın mürekkebi kurumadan İngiliz Dışişleri Bakanı Boris Johnson Türkiye'ye geldi. Ankara'daki temaslarında bu iddia gündeme geldi mi bilmiyorum. Basın toplantısında kendisine bu sözlerle ilgili tek bir soru sorulmaması elbette ilginçti.
Merak ediyorum, bu iddiada gerçeklik payı var mı?
Tarihteki örnekler ve söyleyenin geçmişini düşününce iddiayı da sahibini de ciddiye almalıyız diye düşünüyorum. Bu yüzden, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'na sordum. Başkan Mehmet Ali Akben konuyu incelediklerini söylüyor.
Umarım, 100 yıl önce milli mücadele sırasındaki gibi Doğu'daki Kürt şeyhlerini Türkiye'ye saldırtmak ve iç savaşa sokmak için birileri yeni film senaryoları hazırlamıyordur.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA