Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİLEK GÜNGÖR

Kim bu yerli işbirlikçiler?

Bakkalla, çaycıyla, taksiciyle konuşuyorum.
Muhabbet hep aynı... "Siz gazetecisiniz, n'olacak bu doların hali?" Dilim döndüğünce anlatmaya çalışıyorum:
"Bak kardeşim, sadece bizim değil gelişmekte olan ülkelerin tamamının para birimleri eriyor. Amerika'nın Merkez Bankası (Fed) var ya... 13-14 Aralık'ta onlar toplanacak.
Sonra yabancılar 3 hafta Noel Tatili'ne çıkacak. Ocak 2017'nin ortalarına kadar büyük bir atak yapamazlar." Eee, haliyle merak edip soruyorlar: "Kim bu yabancılar?" İşte o biraz karışık...
Malum, eskiden beri Türkiye'yi siyaseten hizaya sokamayanlar, ekonomi üzerinden 'kriz' algısı yaratmaya çalışıp merkezi Londra'da olan tetikçileri kullanır. Her döviz atağında oradaki birkaç banka aklımıza gelir. Şimdi durum biraz daha farklı...
Bir bankacı arkadaşımla konuştum.
Anlattığına göre, şu anda Londra'daki küresel oyuncular yerli işbirlikçilerini kullanıyor. İngiltere'den işlem yapanların birçoğunun Türk olduğunu söylüyor.
Bizdeki durumun diğer gelişmekte olan ülkelerdeki gibi olmadığını belirtip "Oyun büyük ama fazla ileri gidemezler" diyor.
Yerli işbirlikçileri uzakta aramaya da gerek yok.
Yükselen kurun kaymağını yiyenleri Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerden bulabilirsiniz.
Bankalardaki mevduatı 1 milyon liranın üzerinde olan 100 bin milyoner var ya...
İşte onlar....

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA