Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Her yıl geriye gidiyor

Galatasaray, sezonun ilk maçına çıkıyor. Beş hafta sonra oynayacak en az 3-4 oyuncu yok. Başkan aynı, yönetim aynı, teknik direktör de aynı ama sezonun ilk resmi maçında ideal kadro hala oluşturulamamış.
Hava bu kadar sıcak giderken Sivas'ta futbola çok uygun bir ortam vardı. Oyuncuyu çok rahatsız etmeyecek bir ısı, şahane bir zemin. Maç öncesi Mesut Bakkal'a 1 puan verseler kabul etmeyeceğini göstere göstere açık oynuyor Sivas. Zaten Galatasaray'ın attığı golde de 6. dakikada uzun atılan topta Arda topu aldığında 20 metre etrafında bir Sivaslı yok. Üstelik durum 0-0.
Sivas'ın dörtlü savunmasının iki beki de hücumcu. Orta sahada Kadir tek defansif oyuncu. Onunla birlikte oynayan Mehmet Nas biraz savunma anlamında yardımcı oluyor. Ama Zita, Cihan, Ceyhun ve önlerinde Mehmet Yıldız; beklerini de sayacak olursak 6.5 hücumcuyla oynuyor Sivas.
Galatasaray, Serdar Özkan'ın da maç önünde hastalanmasıyla Emre Çolak'ı 11'e koyup hücumda 4-3-3, top rakibe geçince de 4-5-1 ile sahada. Sivas'ın baskısı 1-0'dan sonra devam ederken bence ikili mücadele olan bir pozisyona yanlış bir kararla faul verildi. Bu serbest vuruş, Ali Sami Yen'de OFK'nın attığını hatırlatan bir gol getirdi. Gene adam paylaşımı yanlışı vardı. Ali Turan'ın da konsantrasyon problemi.

KENDİ İSTEMEZSE ARDA ÇIKMAZ!
İkinci yarı rakibin orta sahadan çıkan oyuncularına önlemini almayan Rijkaard'ın takımı bu 45'e fena başlamadı. Ama ilk yarıda yaşadığı tehlikelerin benzerinde bu kez Cihan ile geriye düştü. Rijkaard "Batdal santrfora, Kewell sola" hamlesini denedi; olmadı. Cana'yı çıkarıp 4-2-4'e döndü. Gene olmadı. Bu değişiklikler olur. Ama Arda işaret edip 'Beni çıkarın' demediyse çıkmaz.
Galatasaray takımı her yıl biraz daha geriye gidiyor. Bu gerçeği gözardı etmemek gerekir. Duran toptan pozisyon yiyor, göbekten pozisyon yiyor, kenardan pozisyon yiyor. Üstelik bu kez eski üretkenliğinden de uzaktı. Arda'yı çıkar takımdan, pozisyona girme şansları yok denecek kadar az.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA