Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

İki dakikada nakavt ettik

Dünya Şampiyonası elemelerinde Bosna Hersek bizim önümüzde bitirirken bizden sadece 1 puan alabilmişti, biz onlardan 4 almıştık. Ama Estonya gibi takımlara puan kaybederek en azından play-off oynama şansını yitirmiştik. Bu yüzden Kazakistan maçında özellikle ilk maç olması sebebiyle de konsantrasyonu üst düzeyde tuttuk.
Suni çim dezavantaj gibi gözükse de, pas yapıp oyunu rakip alana yıkmak için hele ki rakibiniz sadece oyun bozmaktan başka bir şey yapmayan bir takımsa kötü zeminde oynamaktan iyidir. Bu zayıf takımları açmak için de 1-0 yetmez; mutlaka ikinciyi bulmak lazım. 24'te 1-0 ile grogi duruma düştüler. İki dakika sonra nakavt oldular.
Bu iki golde Emre iki duran topta da nişan aldı sanki. İlkini uzun mesafeli şekilde Bursaspor'da da hücuma çıkınca hep aynı yerlerde pozisyon alan Ömer'e, ikinci direğe gönderdi. O topa öyle vurmak da Ömer'in hüneriydi. Zaten top direğe çarptıktan sonra ikinci kez sekse içeri girecekti; Arda tamamladı. İkinci golde Emre yine nişan aldı. Ceza alanı dışına çalışılmış şekilde ayağının üstüyle uzun gönderdi. Hamit ayağına cuk oturan topta şahane bir voleyle hem mükemmel bir gole imza attı hem de maçın bitmesini sağladı.
Açıkçası dün için oynanabilecek en iyi şekilde oynadı Milli Takım. Rakip zayıf da olsa 0-0 iken bir-iki duran top dışında pozisyon da vermedi. Bu belki doğal ama çok önemli.

4-2-3-1 İLE OYNADIK
4-2-3-1 oynadık. Savunmanın önündeki ikili Aurelio ve Emre idi. Hücuma Aurelio hemen hemen hiç çıkmadı. Öne doğru oynayan Emre idi. Öndeki üçlünün sağında baştan sona Hamit, forvetin arkasında Arda, solda Nihat başladı. Oyun içinde Arda ile Nihat sık sık yer değiştirdi. Bu değişiklikler, rakibin adam paylaşımında sorun yarattı.
Ne eksiğimiz var? Belçika maçına katılmasını istediğimiz kimler? İki bekimiz yüzde yüz hazır olmadıkları için hücuma çıkmadılar. Kadıköy'de iki beke de ihtiyacımız olacak. Gökhan Gönül'ün sakatlığı geçerse maç kondisyonu nedeniyle tercih ederler gibi geliyor bana.
En ileride Tuncay sürekli hareket halindeydi. Gelen topları tekte kullandı; faydalı oynadı.
Bu sonuç özgüven açısından çok önemliydi. Oyunun son bölümlerinde riske girmeden ayağa oynayarak bitirmeye çalıştık. Özellikle Nihat'ın golünden sonra kenar yönetimin de, oyun içindekilerin hepsinin de aklı salı günü oynanacak Belçika maçındaydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA