Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Polonya&Ukrayna'yı unutacaksın

Almanya'ya 3-0 kaybettikten sonra "30 yıl önceye döndük" deyince eleştirildik. Ama tablo ortada. Biz 3-0 yüzünden değil, önümüzü görme açısından korkmuştuk. Milli Takım'ın coşkusunu yitirdiğini görüyorduk. Belçika maçında ikinci yarı Allah ne verdiyse yüklendik, maçı çevirdik. Ama Almanya ve dünkü maçta hamleler oyunu değiştirecek boyutta olmadı. Sadece 20-40 arası kötü oynamadık, 2-3 pozisyona girdik; o kadar.
Hiddink'in oyuncuların yeteneklerinde yeterli düzeyde bilgisi olmadığı için oyuncu tercihleri, dolayısıyla taktiksel tercihleri de doğru olmuyor. Ama en ürkütücüsü takımın görüntüsü ve fiziki durumu. Yani Almanya maçından sonra bizi korkuttuğunu söylediğimiz faktörler.
İlk yarı bitmiş; 1-0 geridesin. Direkt 4- 4-2 oynaman lazım. Halil-Semih önde, solda Özer veya Tuncay, sağda Hamit ile... Ama Sercan'ı alıyorsun, bir de Nihat'ı alıyorsun. Hamit de var. Üçü de sağın oyuncuları. İşler karışıyor. Hiddink, oyuncularımızı tanıdığını sanıyor ama tanımıyor. Ben Sercan'ı 1-0 gerideyken asla oyuna sokmam. Üstelik saha da kötü. Gerideyken, baskı kuracakken sana Halil lazım, Semih lazım, hatta Özer lazım.

RADİKAL KARARLAR ŞART
Azerbaycan'dan yediğimiz gol komik ötesi. Dünyada hiçbir milli takım böyle gol yemez.
Duran toplarda bizim dışımızda adam adama markaj yapan yok. Her rakibin yanında bir oyuncumuz var. Topu atlayanla bir kişi gidiyor, diğer atlayanla bir kişi daha gidiyor. Yayda Emre'nin yanındaki oyuncu biraz koşu yapıp golü atıyor. Oysa Milli Takımımız alan savunması yapsa, Azerbaycan böyle bir duran top taktiği denemezdi bile...
Sonuçta çok üzücü bir 4 gün geçirdik. Bundan sonra radikal kararlar alınmalı. Net söylüyorum; Polonya ve Ukrayna'yı unutmalıyız. Zaten 2012'ye gidecek halimiz yok. Tamamen bir değişim, komple yeni bir düzen gerek. Yaş ortalamasını düşürüp (23'e kadar) yeni ekol ve bu ekolde ısrar gerek. Hiddink'e bir teknik direktör olarak saygı duyarım; insan olarak severim. Ama oyuncu profil ve yeteneklerini iyi tanımıyor. Bugün Sercan tercihi ve Almanya'da Aurelio çıkınca Nuri'yi ön libero yapması çarpıcı örnekler. Ve Hiddink artık Hollanda'ya ayda bir gitmeli. Takımı, futbolcuları çok daha iyi tanımalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA