Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Statü?

Öncelikle şunu söyleyeyim: Sponsorun ciddi desteği var. Futbol adına teşekkür edelim. Kupa'nın lig usulü oynanmasının, kulüplerin menfaatine gözükse de, kaliteyi düşürdüğünü düşünüyorum. İngiltere modeli uygulanmalı. Çünkü lig usulü oynandığında konsantrasyon problemi oluyor. Özellikle son maçlar ciddi olmuyor.
Burada antrenörler de takımlarının gelecekteki durumunu düşünüyorlar. Özellikle hiç iddiası olmayan takımlarla turu garantilemiş takımlar, son maçları formalite görüyorlar. Manisa-Gaziantep BŞB maçında olduğu gibi. Tabii ki ben Gaziantep BŞB'nin başarısını küçümsemiyorum. Ama son maçta Manisa ligi düşünerek yedeklerde çıkmıştı. Biz maça dönelim... Özellikle 2-1'den sonra yukarıdaki yazdıklarımın etkisi ortaya çıktı. Tek farklı mağlubiyet Gençlerbirliği'ne yetiyor... 2-1'e getirmesine rağmen, hatta rakip Fenerbahçe de 10 kişi kalmasına rağmen skora razı bir şekilde iki takım da maçı bitirdi. Bu da kaliteyi düşürüyor tabii ki. Fenerbahçe, fazla şans bulamayanları kullandı. O oyuncular için iyi bir sınavdı bu. Mert hatasızdı, savunmada Bekir, Bilica, İlhan dikkatliydi. Cristian idare etti. Ki son haftalarda iyi oynamıştı.
Hemen hemen ilk kez 4-1-4-1 oynadı Fenerbahçe. Semih'in frikik golünde kaleci Serdar vuruş tekrarlandığı için, Semih'in vuracağını düşünmedi ve golü yedi. Çünkü tekrardan önceki ilk vuruşu sol ayaklı Caner kullanmıştı. Semih topun üzerinden atlamıştı.
Özer-Gökay rölantı oynuyorlar. Stoch, istekliydi. Ama maalesef korkak. Ve sanki ilerde iyi oyuncu olacak imajı veren bir genç takım oyuncusu gibiydi. Dia bundan daha iyi fırsat bulamaz. Maçın başında takım 2- 0 öne geçmiş bol bol geniş alan bulacak ama etkili değil. Semih işini yaptı. Güiza oyuna girerken, az sayıda taraftarın sevgisi, olumlu ve düşündürücü. Gelelim Gençlerbirliği'ne... Açıkçası işleri kolay değil. Kısa kısa oynayıp savunma arasına atılan toplarla posizyon bulmak istiyorlar. Ve tek silahları bu. Hücumda biraz daha varyasyon geliştirmeleri lazım.
Deniz Çoban'ı hep beğenmişimdir. Dün de beğendim. İlk yarıda yardımcı hakem ilginç bir karar verdi. Ofsaytı kaldırmadı Gençlerbirliği hücumunda. Oyuncu çıkardı, çıkardığı top gol oldu. Bu sefer ofsaytta olmayan oyuncuya kaldırdı. Yani aynı saniyede iki hata yaptı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA