Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Kaliteli 20 adam

Galatasaray'da şimdiye kadar biten iki transfer Selçuk İnan ve Elmander'i nasıl değerlendiriyorsunuz?
Hem Selçuk adına hem de Galatasaray adına doğru karar.
Sarı-kırmızılı orta sahaya ilaç olacak Selçuk... Duran toplarda da takımına katkı yapacak. Fatih Terim ismini tartışmaya gerek yok. Geçen sezon forvetsiz maça çıkmak zorunda kalan bir takım için Elmander hamlesi de doğru. Milli Takım, son Belçika maçına ilk 11'de 6 Galatasaraylı (Sabri, Servet, Çağlar, Selçuk, Kazım ve Arda) ile çıktı. Yerli oyuncuların kalitesi ortada. Yabancı kalitesi çok düşük. Kaleci, stoper, sağ bek, orta saha ve santrfor arayan Galatasaray, yabancı kalitesini yükseltirse eski günlerine döner.
Galatasaray'ın takviye yapması gereken 'olmazsa olmaz' mevkiler neresi?
Atan ve tutan...
Öncelikle kariyeri tartışılmayacak bir kaleci şart. Klose transferinin bittiği söyleniyordu. Klose ve Drogba'yı kadrosunda düşünen Galatasaray, o zaman Baros'u göndermeli diye düşünüyordum. Baros kaliteli bir oyuncu ama yedek kalacak bir Baros takımda problem yaratır. Bugün itibarıyla Klose olmadı; Drogba için uğraşılıyor. Ama forvete takviye olmazsa Baros'tan faydalanılabilir. Fatih Terim'in teknik direktörlüğe gelmesi, özellikle yerli oyuncular üzerinde pozitif etki yaratacak. Geçtiğimiz sezonlarda istenileni veremeyern yerli oyuncuların Terim yönetiminde kendilerini bulacağını ve kalitelerini sahaya yansıtacağını düşünüyorum.
Takımda bulunan ve 'gitmesi gerek' dediğiniz bir isim var mı?
Galatasaray, gönderilenlerin hiçbirini aramayacak. Doğru karar. Mehmet Topal'ın yerine büyük umutlarla alınan ve beklentiyi karşılayamayan Lorik Cana da gidenler listesine eklenebilir. Son haftalarda sakatlığı yüzünden oynamamıştı. Ancak formsuz olduğu da bir gerçekti. Tahmin ediyorum Galatasaray 4 yabancı daha transfer edecek.
Gelecek sezon en büyük hedef olan lig için transferde nasıl bir strateji izlenmeli?
Galatasaray şampiyonluktaki rakiplerine oranla daha az maç yapacak. 34 hedef lig maçı ve biraz da kupa... Kaleciler hariç 20 kişiyi geçmemeli kadro. 14-15 futbolcu sürekli oynamalı. Sadece lig şampiyonluğunu kovalayacak Galatasaray'ın fazla rotasyona ihtiyacı yok. Daha az, ancak daha kaliteli bir takım kurulmalı.
Son yıllarda Avrupa'ya erken havlu atanların ligimizde mutlu sona ulaştığını görüyoruz. Avrupa dışında kalması, Galatasaray'ın avantajı mı?
Bunun Fatih Terim yapısındaki bir teknik adam için dezavantaj olduğunu düşünüyorum. Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray, Çarşamba-Pazar oynayarak her kulvarda başarılı olmuştu. Bu detay unutulmamalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA