YAZARA MAİL GÖNDER Ağız tadıyla

Türkiye'nin en iyi haber sitesi

YAZARLAR

Bugün bayram... Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım.
Ve bu arada... Dördüncü Mehmed Kanunnamesi'nin "Tatlılarla ilgili maddelerine" kısaca göz atalım.
Madde 6:

Lokma imalâtçılarının hamuru çiğ olmasın... Lokmalar ballı veya gül reçelli olsun.
Madde 13:

Helva, çok iyi kaliteli baldan yapılsın.
Kanunnamede "Fiyatlar" da yazılı.
Örneğin... Canik balı ile yapılan helva, diğer helvalardan daha pahalı.
Diğer helvalar... Pekmezli helva... Üzümlü helva... Gül reçelli helva.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.