Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ATİLLA DORSAY

Kuru börek

Unu derin ve geniş bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Soğuk margarin, yumurta, tuz, kabartma tozu ve yeterli miktarda soğuk su ile hamur yapın. Hamurun ne sert ne de yumuşak olmasına dikkat edin. Üzerine nemli bir bez örtüp, bir saat dinlendirin. Hamuru üçe bölün. Merdane ile tepsi büyüklüğünde açın. Rendelenmiş beyaz peynir, nişasta, yumurta akı, ince kıyılmış maydanozu karıştırın. Açtığınız hamurun üzerine yumurta sarısını sürün. Ortasına hazırladığınız içi yerleştirin. Uzun bir bohça halini alacak şekilde katlayın. Ek yeri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye yerleştirin. Diğer parçalara da aynı işlemi uygulayın. Üzerine kalan yumurta sarısını sürün. Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin.

MALZEMELER (4 kişilik)
* 500 gram un
* 6 çorba kaşığı soğuk margarin
* 1 adet yumurta
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* Soğuk su, tuz
İçi için:
*
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
* 1 tatlı kaşığı nişasta
* Yarım demet maydanozo 1 adet yumurta
Üzerine: Yumurta sarısı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA