Türkiye'nin en iyi haber sitesi
REFİK DURBAŞ

Burgazada gerçeği...

Burgazada'da 06 Ekim 2003'te çıkan elim orman yangını neticesinde 400 dönüm kızılçam ormanı yandı. Şiddetli lodos ve ada şartlarında bütün unsurlarımızla yangına müdahale edildi. Aynı gün saat 21.30 sıralarında yangın tamamen kontrol altına alınarak söndürülme çalışmaları tamamlandı. Yangından dört gün sonra zarar gören ağaçların kesim ve boşaltma çalışmalarına başlandı.Yangını takip eden 10. günde Çevre ve Orman Bakanı Sayın Osman Pepe tarafından sahaya işaret fişeği niteliğindeki ilk fidan dikilmiştir. 400 dönüm yanık sahaya ilaveten 50 dönüm bozuk orman alanı da dahil olarak, toplamda 450 dönüm sahanın tamamının dikimi İstanbul Orman Bölge Müdürlüğümüzce 15 Aralık 2003 tarihi itibariyle tamamlanmıştır.
Yangının birinci yılında fidan tutma başarısı yüzde 98 oranında olup, bu oran ormancılık tarihinde % 100 başarı demektir. Her zaman olduğu gibi bu kere de, Türk ormancısı, gecesini gündüzüne katmış, 24 saat görev esasına dayalı çalışma temposuyla ve büyük azmiyle iki ay gibi bir süre içinde kömür karasını zümrüt yeşiline çevirmiş, Adalıya ve İstanbullu'ya yakışır bir çalışmaya imza atmıştır. 6831 Sayılı Orman Kanunun 17. ve
57. maddelerinde "Yanan Orman Alanları Orman Genel Müdürlüğü'nce Ağaçlandırılır" hükmüne yer verilmiş olmasına karşın, Türk ormancısının meslek şiarı; "Yanan Orman Alanlarının Yılı İçinde Ağaçlandırılması"dır.
FARUK ÇEBİ (İstanbul Orman Bölge Müdürü)

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA