Türkiye'nin en iyi haber sitesi
REFİK DURBAŞ

Bitlis Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama

11-15 Mart arasında gazetelerde, özetle Ümit Işık isimli şahsın işlemediği bir cinayetten ötürü 11 yıl cezaevinde tutulduğu, 2000'de İstanbul Beykoz'da Hizbullah terör örgütüne yapılan operasyonda ele geçen kasetlerin Diyarbakır DGM'de incelenmesi sonucu cinayetin Murat Kurtboğan adlı kişi tarafından işlendiğinin anlaşılması üzerine Ümit Işık adlı şahsın serbest bırakıldığı gibi haberler yer almıştır. Yine aynı haberler içinde Murat Kurtboğan'ın cezaevinden çıkarılıp polisçe cinayet işlettirildiği, sözde bu cinayetten dolayı, AİHM müdahalesiyle Işık'ın serbest bırakıldığı haberleriyle halkımız yanlış bilgilendirilmiştir.
06.09.1993-27.02.1994 arasında Tatvan Emniyet Müdürlüğümüzce PKK terör örgütüne yönelik seri operasyonlar ve bu arada Gıyasettin Parlak'ın öldürülmesi olayları nedeniyle halen Diyarbakır cezaevinde yatmakta olan Erdoğan Yakışan ve olaylarla ilgili 21 şahıs gözaltına alınmış, yine bu olaylarla ilgili olarak Ümit Işık ve 5 şahıs da Tatvan Başsavcılığımızın emirleri doğrultusunda firari sanık olarak aranmaya başlanmıştır.
Ümit Işık firari sanık olarak aranmakta iken 9.6.1994'te İstanbul'da yakalanarak 16.6.1994'te Tatvan'a getirilmiş, ifadesinde üç bombalama ve güvenlik kuvvetleriyle silahlı çatışmaya girdiğini beyan etmiştir. 5.7.1994'te Tatvan Başsavcılığı'na sevk edilen Ümit Işık hakkında Gıyasettin Parlak'ı öldürmekle ilgili suç duyurusunda bulunulmamış ve dava da açılmamıştır. Dolayısıyla Ümit Işık'ın 11 yıl boyunca Gıyasettin Parlak'ın öldürülmesi olayı ile ilgili cezaevinde yatmadığı anlaşılmaktadır.
Ümit Işık'ın "05.07.1994 ve öncesi yasa dışı örgüte üye olmak" suçundan yatmakta olduğu Diyarbakır D Tipi kapalı cezaevinden, yattığı sürenin cezasına karşılık gelmesi ve sağlık sebeplerinden dolayı tahliye edildiği Diyarbakır 6. Ceza Mahkemesi'nin 16.12.2004 tarihli kararından da anlaşılmaktadır.
Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA