Türkiye'nin en iyi haber sitesi
REFİK DURBAŞ

Beykoz Belediyesi'nden açıklama

11.04.2005 tarihli SABAH Posta Kutusu'nda yer alan Kemal Sarpaşan imzalı okur mektubunu okudum. "Beykoz'da yapılaşma" başlıklı yazıda bahsedilen lüks inşaatlara kat izni verilmesi durumu söz konusu değildir.
Göreve geldiğim 28 Mart 2004 yerel seçimlerinden sonra Beykoz'daki kaçak inşaatların tamamını durdurduk. Beykoz'daki inşaatların tamamının kamera ve fotoğraf çekimleriyle mevcut hallerini tespit ettik. Seçim döneminde yapılan kaçak inşaatlara ilişkin cezai işlemlerde bulunmak amacıyla çalışma başlattık. Bugüne kadar 100 inşaat için yıkım ve savcılığa suç duyurusu, 394 inşaat için maddi ceza ve savcılığa suç duyurusu işlemi gerçekleştirdik. Belediyemize bağlı zabıta ve yapı kontrol müdürlüğü ekipleri arazide sürekli denetim yaparak kaçak inşaatların devam etmesini engellemektedir. İlçemizdeki önemli geçiş noktalarına kaçak inşaat yapanların cezalandırılacağına ilişkin uyarı ve bilgilendirme tabelaları yerleştirdik. Bu konuyla ilgili muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve işadamlarını toplayarak hassasiyetle hareket etmeleri uyarısında bulunduk. Beykoz'da resmi başvuruda bulunarak ruhsat almış inşaatların dışında şu anda ilçemizde devam eden kaçak yapı söz konusu değildir.
Kemal Sarpaşan isimli okuru Beykoz'la ilgili sorumluluğundan dolayı tebrik ediyorum. Sayın Sarpaşan bahsetmiş olduğu inşaatla ilgili herhangi bir bilgiye sahip ise zaman kaybetmeksizin Belediye'mize başvuruda bulunmalıdır. Belediyemizin 24 saat açık olan iletişim numaralarına (Beykoz Belediyesi: 0 216 3222504, (Başkanlık: 0 216 3310267) ve e-mail adresimize baskan@beykoz.bel.tr) bilgileri ulaştırması durumunda gerekli işlem yapılacaktır.
Muharrem ERGÜL (Beykoz Belediye Başkanı)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA