Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ ERDOĞAN

Elvan'dan doping savunması istendi

IAAF doping kontrolü için bulamadığı milli atletimizin savunmasını istedi. Hocası cezayı gerektirecek bir durum olmadığını söyledi

Atletizmin patronu IAAF, doping kontrolünde bulunmadığı için Dünya rekortmeni atletimiz Elvan Abeylegesse'nin savunmasını istedi. IAAF dinlenmek için Aralık ayında ülkesine giden Elvan'a doping kontrolü yapılacağını bildirdi. Bunun üzerine WADA görevlileri Addis Ababa'ya gitti ancak Elvan, 17 Aralık 2004 tarihinde İstanbul'a döndü. Elvan'ı Addis Ababa'da bulamayan WADA görevlileri durumu IAAF'a bildirdi. IAAF da Elvan'dan ve antrenörü Ertan Hatipoğlu'ndan doping kontrolünde bulunulmadığı gerekçesiyle savunma vermelerini istedi. Ertan Hatipoğlu, sporcusunun daha önce dönüş için bilet aldığını bu nedenle 17 Aralık'ta Türkiye'ye dönmesi gerektiğini WADA görevlilerinin ise 18 Aralık tarihinde Addis Ababa'ya gittiğini bu nedenle doping kontrolünün yapılamadığını belirterek, "İçim rahat. Şayet IAAF Elvan'dan şüphelenmiş olsaydı durumu Türkiye'ye WADA görevlilerini gönderip doping numune aldırabilirdi" ifadesini kullandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA