Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Kenan Işık'ın Çöl'ü

Sevgili Kenan Işık, kıymetli dostum, çok değerli ağabeyim. Ayakta alkışlanacak bir iş yaptı. Adını da "Çöl" koydu. Titizlikle bir şiir seçkisi oluşturdu. Pırıl pırıl, çok özel bir kitap çıktı ortaya.
Televizyonda görünen bilinen yaptıkları dışında, aslında bir ömrü Türk tiyatrosuna vermiş; yönetmen, oyun yazarı ve oyuncu olarak tiyatroya damgasını vurmuş, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Huzur'unu oyunlaştırmış, üstelik çok sayıda değer üreten başarıya imza atmış, derinlikli biridir Kenan Işık.
Hep sürprizleri, hep zoru seven, özel bir sanatçıdır Kenan Işık.
İşte şimdi de, Turkuvaz Kitap tarafından yayınlanan 'şiir seçkisiyle' hepimizi şaşırttı.
Kenan Işık'ın şiir seçkisi de, aslında tam bir şiir gibi.
Kenan Işık; Ahmed Arif, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Yunus Emre'ye dek uzanmış; koca Şeyh Galip ile açmış sayfayı; büyük usta Nazım Hikmet'ten, üstad Necip Fazıl Kısakürek'e gitmiş; Edgar Allen Poe'yu, Karacaoğlan'ı, William Shakespeare'i, Mevlana'yı selamlamış mesela, dizeler arasında dolaşırken, hüzün ve sevinç vererek insana.
Çok güzel bir iş yapmış gerçekten de Kenan Işık.
Çıtası yüksek, nitelikli, insanda sevgi uyandıran; insanı şefkatle şiire yönelten bir iş.
Tam 71 şairin, 107 şiiri yer alıyor, güzelim şiir seçkisinde. Ama kitabın yanında sunulan esas sürpriz, Kenan Işık'ın bu şiirler arasından seçerek seslendirdiği, 12 şiirlik CD'si.
Ben şiir ile müzik ilişkisinden korkarım. Çünkü bir şiirin, ustaca, hakkını vererek gerçekleştirilen okuması, zaten başlı başına doğanın ezgisi gibidir. Yani çok zordur, iyi şiirin arkasına müziği yerleştirmek.
Genelde başarı oranı düşük olur, bu nedenle bu denemelerin.
İşte Kenan Işık, hem muhteşem okumasıyla, hem arka fona koyduğu iyi, bağırmayan bir müzikle, bu zoru mükemmel başarmış. CD'de Kenan Işık'a; Funda Arar, Zara, İzel, Ghada Ragab, İstanbul Devlet Opera Bale Korosu da, vokalleriyle eşlik etmiş. Semih Erdoğan'ın ve Salih Ata'nın müzik ve düzenlemeleri çok başarılı.
Kenan Işık'ın okumaları, arada şarkıya dönüşen fısıltıları, çok çok güzel.
Kaç gündür bu CD'yi dinliyorum. Dinledikçe Türk şiiri ve genel olarak yalnızlaşan şiir için, seviniyorum.
Çünkü bu CD'yi dinleyen ve şiirle hiç ilgisi olmayanlar bile, çok etkilenecektir. Dizelerin esrarına kapılıp, estetik duygusuyla buluşacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA