Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

İzmir Gourmet Guide

Uzun soluklu, emek verilen bir çalışmanın ardından, İzmir Gourmet Guide'ın ilk sayısı 2010 yılında yayınlanmıştı. Bir ilk olmasına rağmen, restoran, kafe, bar ve benzeri İzmir'deki 1194 mekan başarıyla tanıtılmış, hem İzmirliler hem de İzmir'e gelen yerli yabancı turistler için rehber niteliğinde güzel bir çalışma ortaya çıkmıştı. Guide'ın sonunda ise değerli gurme Ahmet Güzelyağdöken'in, İzmir'in simgesel lezzetleriyle ilgili özel olarak hazırladığı güzel bir bölüm vardı. Guide, mekanların telefonlarını, adreslerini, özellikleri ve detaylarıyla yansıtıyordu. Bir ilk olması nedeniyle, Ahmet Güzelyağdöken'in özel hazırlığı dışında ise öne çıkarılan bölüm yoktu, doğal olarak her ilk gibi, eksiklikler taşıyordu.
Mandal Ajans, bu adım sonrasında kollarını yeniden sıvadı, 2011 yılı için daha özel bir Guide tasarladı. İzmir Gourmet Guide'ın yenisi elime ulaştığında, "İşte şimdi tam olmuş" dedim içimden. Türkçe-İngilizce hazırlanan Guide, semt semt tam 1400 mekanı tanıtıyor. Başta Ahmet Güzelyağdöken olmak üzere, bu işi bilen insanlardan 'seçici kurul' oluşturulmuş. Bu kurul güzel bir iş yapmış; tercihleri belirlemiş ve tam 1400 mekan arasından bazılarını 'bir adım öne çıkanlar' başlığı altında toplamış. Böylece farklı güzellikler öne çıkmış. Ama yine de Guide'ın en sevdiğim sayfaları, Ahmet Güzelyağdöken'in hazırladığı sevimli "Az Uzaktakiler" bölümü oldu. İzmir'in yakınında sayılan "Az Uzaktakiler"i, İzmir ve çevresini gezenler çok iyi bilir. Ama bilmeyenler için, keşfedecekleri bir güzellik. Örnek mi? Aydın'ı 17 km geçtiğinizde, Köşk Ovaköy mevkiine geldiğinizde, kuyu tandır kebabçılarıyla karşılaşırsınız. Hepsinin özelliği vardır. Ama aralarından Uğur Restoran'a girdiğinizde, yediklerinizin lezzetinden, ulaşılmaz farklılığı anlarsınız. Yine bir başka örnek: Aydın Yenipazar'da pide yediniz mi hiç? Yenipazar çarşısına girdiğinizde pidecilerle karşılaşırsınız, öyle bir lezzet deryasıdır ki şaşırırsınız. İşte orada Doyuran Pide'ye gittiğinizde, daha çok şaşırırsınız. Ahmet Güzelyağdöken, Tire'de nerede en güzel kuyu kebabı yiyebileceğinizi, gerçek Tire köftesiyle nerede nasıl tanışabileceğinizi, Ödemiş'te hangi mekanda Ödemiş köftenin tadının zirvesine çıkacağınızı, Kemalpaşa'daki çağ kebabının sırrını, Salihli'de odun köftesi güzelliğini, Akhisar'daki katmerciyi, özel paçacıyı, Manisa kebabının en güzel nerede yeneceğini, öyle güzel anlatmış ki, arabaya atlayıp bu lezzetleri kucaklayasınız geliyor. Bu güzel iş nedeniyle, Mandal ajansı, başkanı Serkan Saysen'i, Ahmet Güzelyağdöken'i sevgiyle kutluyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA