Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Merhaba

Değerli okurlarımızı sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. 'Selam', bizim kültürümüzde sahiciliğin simgesi. Biz sahici olmak, bir selam kadar sıcak, dürüst, objektif durabilmek; hamasetten uzak kalabilmek istiyoruz. İzmir ve Ege aşığı, gencecik, pırıl pırıl insanlarla yola çıktık. Gençlik ile tecrübeyi buluşturmak için, en iyisini yapmaya gayret ettik.
Amacımız; İzmir'in ve Ege'nin dönüşümüne, ilerlemesine katkı sağlayan; insanımızın ve bölgenin derdini, kendisine samimi dert edinen; tüm dünyada yerelden evrensele açılabilen pencerede; gerçek 'yurttaş gazeteciliği'ni geliştirmek.

***

Biz, gerektiğinde saygın çizgisiyle eleştirel olabilen; sağduyulu, niteliği yüksek, iyi insanların iyi gazetesi olmak istiyoruz.
Biz, Sabah'ın genel özelliklerine, başarısına ciddiyetle uyan, kendisine bağımsız pencereler de açabilen çok iyi bir bölge gazetesi olmak istiyoruz.
Kimse böbürlendiğimizi düşünmesin.
Bizce bu tutum, insan ruhunun en büyük hastalığı.
Biz iyi bir ekibiz, kenetlendik, aynı zamanda mütevazıyız.
Kardeş kuruluşumuz Yeni Asır'da, Ege'de ve İzmir'de gazetecilik mesleğini sürdüren bütün meslektaşlarımızın, değerli işler yaptığına yürekten inanıyoruz.
Amacımız, İzmir ve Ege'yi bazen kısır döngülerde dolaştıran suni gündemlerden kurtararak, gazetecilik değerlerimizi de, daha yüksek çıtaya taşımak.
***

Amacımız gazeteciliğin en temel gereksinimi olan 'soru sorma' işlevini yerine getirmek.
Amacımız, takip. Sıcak haber. Bir haberin, kentimize ve bölgemize getirdiği olumlulukları da, olumsuzlukları da, dikkatle izlemek bizim işimiz. Toplumdaki tüm eğilimleri; İzmir'i, bölgeyi, değişim süreçlerini, perde gerileriyle birlikte iyi okuyarak, farklı olmaya gayret edeceğiz.
Herkesle buluşturmak istediğimiz bu farklılıklarımızda; birbirini anlamaya çalışan renkler olacak.
Farklılıklar, katkı sağlayacak.
Yerel 'empati' bizim için; vicdanlı yerel eleştiri, yerel kandırmacaları da görebilmek kadar değer taşıyacak. Bir de yaptığımız işlerde, özenli olmak için mücadele edeceğiz. Çünkü sevgili okurlarımızı çok ciddiye alıyoruz. Onlara ayna olabilen, okunabilecek, iyi bir gazete sunmak istiyoruz.
Hep mütevazı olacağız. Ama Türk yazar, şair ve devlet adamı Ziya Paşa'dan, günümüz genç kuşaklarına armağan kalan sözler, bizlere ışık tutacak: "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde"
Size tümü çok değerli, sevgili çalışma arkadaşlarımı ve sevgili yazarlarımızı tanıtmak, belki bir başka yazının konusu.
Zaten onlar kendilerini ürettikleriyle size tanıtacaklar.
Bu süreçte teşekkür etmek istediğim başka insanlar var.
Çünkü bize bu yolu açtılar, içten destek verdiler. Öncelikle Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Sabah Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sayın Ahmet Çalık'a çok teşekkür ediyorum.
***

Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sayın Serhat Albayrak'a çok teşekkür ediyorum.
Sabah Gazetesi'nin İzmirli Genel Yayın Yönetmeni, sevgili Erdal Şafak'a çok teşekkür ediyorum.
Gazetemiz Bölgeler Koordinatörü sevgili Şaban Arslan'a çok teşekkür ediyorum.
Başta çok sevgili ağabeyim Hıncal Uluç ustam olmak üzere, sevgili kaptanımız, muhabir ruhuyla soluklanan Savaş Ay'a, bizi hep gülümseten sevgili Salih Memecan'a, sevgili dostum Haşmet Babaoğlu'na, katkı veren tüm dostlara yürekten teşekkür ediyorum.
Sevgili Egelilere ve sevgili İzmirlilere teşekkür ediyorum.
Lütfen her sabah 'Egeli Sabah' ile buluşun.
O zaman, ne anlatmak istediğim, size daha net yansıyacaktır.
Yolumuz açık olsun. Yolunuz hep açık olsun sevgili okurlarımız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA