Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Erkin Usman

Konak Belediyesi'nin, geleneksel hale getirdiği, tam bir 'vefa örneği' olan 'Ustaya Saygı' etkinliğinin bu ayki konuğu İzmir'in değerli gazetecisi, sevgili Erkin Usman ağabeyimizdi. Çok istedik, ama etkinliği izleyemedik. Erkin Usman ağabeyimiz, sevdiğimiz, saydığımız, çok güzel bir isim.
Usman, anılarıyla, anlatılarıyla, İzmir'de hep bir efsanedir.
Biz de tanıma şansını elde ettik, yıllarca sevgili Erkin Usman'ı. Erkin babamız, gazeteciliğin tüm zorlu noktalarından geçtikten sonra, gazete yöneticiliğinden köşe yazarlığına ulaşan yarım asırlık meslek yaşamında, her zaman gençlere örnek, güzelliklerle dolu bir gazetecilik çizgisi izledi.
Başarılı gazeteciliğini, bir de 'nüktedan kişiliği' ve 'ironisiyle' süslemeyi bildi.
İşte bu da yetmedi. Ne çok güzel; her zaman iyi bir insan oldu. Gazeteciliğin en sert rüzgarlarının estiği zamanlarda bile, kaleminin kalitesini hiç düşürmedi. İşte bu nedenle, iyi gazeteciliğini, iyi insanlığı ile hep gönülden buluşturmayı bildiği için; saygın, güvenilir insan, sıkı meslek adamı kimliğini taşıdı. Muhabirlik ruhunu da hiç yitirmedi. Tam 117 yıllık Yeni Asır'da yazılarını 'Pota' adlı köşesinde özenle, sevgiyle sürdüren Erkin Usman ustamızı, saygıyla selamlıyoruz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA