Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Ekrem Demirtaş'ın çabası

İzmir Ticaret Odası'nın bir orgazinasyonu ile kısa süreliğine Sakız Adası'nı ziyaret ettik. İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, İzmir Ticaret Odası meclis üyeleri, katılımcılar arasındaydı.
Sakız Belediye Başkanı Polidoros Lambrinoudis'in davetiyle Sakız'a giden İzmir Ticaret Odası heyeti, İzmir ile Sakız arasında yeni işbirliklerini hayata geçirmek için bir protokol imzaladı. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve Sakız Belediye Başkanı Polidoros Lambrinoudis'in imzaladığı, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ve Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu'nun şahit olarak imza attığı protokol, iki ülke halkı arasında dostluğun daha sağlam temellere oturtulmasını hedefliyor.

DEĞERİ ANLAŞILIYOR

Haberimizde detayları okuyacaksınız. Türk- Yunan ilişkilerine, İzmir merkezli, özellikle adalarla birlikte bütünlüklü bakıldığında, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ın, uzun yıllardır sürdürdüğü çabanın değerini daha iyi anlıyorsunuz. Demirtaş, yıllar önce iki ülke arası ticaretin güçlenmesinin, karşılıklı dostluğu da perçinleyeceği fikriyle yola çıktı.
Demirtaş; bu amaçla düzenlediği organizasyonlar, sempozyumlar, iş forumları, kurduğu fikir platformları, odalar ile geliştirdiği ilişkiler aracılığıyla; İzmir ve adalar başta olmak üzere, Türkiye ile Yunanistan'ın karşılıklı ticaretinin gelişmesine ciddi katkıda bulundu.
İletişim sadece ticaretle sınırlı kalmadı; özellikle kıyı belediyelerimizin katkılarıyla, yıllar içinde "kültürel, sosyal" olarak güçlendi; gelişmeye açık bir turizm hareketi yarattı.

KOMŞU ZOR DURUMDA

Paskalya havasındaki Sakız'da, doğal olarak tarihinin belki de en ağır ekonomik krizini yaşayan bir Yunanistan havası göremiyorsunuz. Ama Yunanlı dostlarımızın anlattıkları, bize yansıyan insan hikayeleri, 'komşunun' ne çok zor günler yaşadığını gösterir nitelikte.
Şurası bir gerçek ki, 'kamuya ait varlıklarında' 2012 yılında 50 milyar euroluk bir özelleştirme takvimi bulunan, çok sayıda yabancı yatırım alan Yunanistan, renkli adalarıyla birlikte Türk işadamları için de yeni fırsatlar barındırıyor. Aynı şekilde Türkiye ile ticari ekonomik iletişimin daha planlı gelişmesi, Yunanistan'ın da içinde bulunduğu zor günleri aşmasına katkı getirecek. İki ülkenin iş dünyası, uzun vadeli ortaklıklarda, geleceğe yönelik işbirliğinde, birlikte kazanacak. Yani, Türkiye ile Yunanistan, aynı coğrafyada, ortak kullandığı güzel bir denizin, Ege'nin kıyısında; eğer geleceği farklılıklar tablosunda değil de, ortak çıkarlar çevresinde kurgularsa, ortaya çok büyük bir kazanç çıkacak. Türkiye ve Yunanistan'ın işbirliği haritası oluşturması, aklın ışığında her iki ülkenin somut yararına. Bu yöndeki tüm gelişmeler, her iki ülkenin dostluk haritasını çok güçlendirecek. Çok umutlu olmak gerekir. İşte bu noktada; İzmir Ticaret Odası ve Başkanı Ekrem Demirtaş'ın, tüm kıyı belediyeleri ve başkanlarının, diğer kurumların çabalarını çok önemsiyorum. Kısa süreli Sakız gezisinden yansıyan sıcak 'dostluk' havası, imzalanan protokol kapsamında 'adalı ve İzmirli' çocuklar için düzenlenecek gezi organizasyonlarıyla da taçlanacak. İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, "Artık geleceğin temelleri, çocuklar arasında başlayan sevgi dolu dostluklarla atılacak" diyor.
İzmir'in ve Sakız'ın çocukları, sonsuza kadar dost olsunlar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA