Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

EXPO'da ne olur?

İzmir'de EXPO Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener'in, Başkan Vekili Ender Yorgancılar'ın, Komite Üyesi Işınsu Kestelli'nin istifalarından sonra, başkanlık ve üyelikler için, kulislerde çeşitli isimler dolaşmaya başladı. Hepsi elbette çok değerli isimler. Hepsi bu işi yapabilecek nitelikte, tecrübeli isimler. Ben yeni bir arayış yerine, farklı bir bakış açısı ortaya koymaya çalışayım. Acaba EXPO sürecinde, bu istifalar noktasında, geri dönüş olamaz mı?
Yeni bir arayış yerine, istifaya neden olan zemin, olumlu adımlar ve uzlaşma ile dönüştürülerek; işi görev aldıkları andan itibaren başarıyla yürüten bu isimler; Mahmut Özgener başta olmak üzere, yeniden görevlendirilemezler mi? Neden olmasın? Bu insanlar, kısa sürede önemli tecrübe yaşadılar, süreci gayet iyi, başarıyla toparladılar. Örneğin Mahmut Özgener, BIE Genel Sekreteri Loscartales ile de, çok olumlu bir iletişim geliştirdi. Kısa sürede birçok ülke ile temas kurdular, doğru strateji geliştirdiler. Şimdi bu süreç neden yeni baştan başlasın! İzmir, neden 12 Haziran'daki Paris sunumuna, eksik bir duyguyla gitsin! Neden zaman yitirilsin!
İzmir, galiba yukarıdaki yazıda değindiğim, "örgütleşememe halinden", en azından bu örnekten başlayarak artık vazgeçmeli. Hatanın neresinden dönülürse kardır.
Bugüne kadar, her konuda 'sağduyusu' ile öne çıkan İzmir Valisi Cahit Kıraç, yine sağduyulu bir adım ile bu sorunu rahatlıkla çözebilir. İzmir de yoluna uyumlu şekilde devam eder .

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA