Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Pazartesi mektubu

Bu hafta Sabah Kahvesi'ne, Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (ESİAD) Başkanı Bülent Akgerman konuk oldu. Babadan oğula sanayici Bülent Akgerman, İzmir'in yaratıcı, nitelikli, değerli isimlerinden. Bu yıl 20. yaşına basan ESİAD, Ege'nin ve İzmir'in her zaman göz bebeği bir kurum olmayı başarmıştır. İzmir'in önde gelen sanayici ve iş insanları tarafından 1992'de kurulan ESİAD, ilk adımlarından itibaren genel olarak her zaman 'üretime dayalı bir kalkınmanın' önemini vurgulamıştır. Hep yeni yollar açmanın peşinde koşan ESİAD; ülkemiz, Ege Bölgesi ve İzmir için; bir yandan 'ekonomik ve sosyal sorunlar'a, çözümleriyle birlikte dikkat çekerken, diğer yandan gelişme potansiyelini öne çıkaran görüşlerini kamuoyu ile samimiyetle paylaşmıştır. ESİAD'ın en önemli yönü de, dışa açık olan yüzüdür. ESİAD, bu kapsamda Türkiye- Avrupa Birliği ilişkilerini geliştirmek amacıyla, 1996 yılında İzmir AB Bilgi Bürosu'nu oluşturmuştur. Bu büroyu gönüllülük esasına dayalı çalıştıran, Türkiye'deki ilk kurumlardan biridir. ESİAD, bir yandan bünyesindeki sanayici ve işadamlarının sorunlarına sahip çıkarken, diğer yandan da ülke sorunları konusunda raporlar yayınlamış, demokrasi duyarlılığı üst düzeyde, söyleminde hukukun üstünlüğünü öne çıkaran bir kurum olmayı başarmıştır.

MANİFESTO YAYINLAYACAK

ESİAD, İzmir'de kent ufkunun geniş tutulması konusunda da katkı veren kurum. Bülent Akgerman'ın başkanlığındaki ESİAD, bugünlerde yeni kurumsal adımlar ile yeniden yapılanıyor. Bilimsel yaklaşım ve bilim insanlarının koordinasyonu ve desteği ile gerçekleşen bu çalışmalar tamamlandığında, ESİAD bir 'manifesto' yayınlayarak, geleceğe yönelik stratejik bir plan açıklayacak. Bu plan, ESİAD üyelerinin fikirleriyle, gelecekte nasıl bir ESİAD görmek ve yaşamak istediklerinin konumlanmasıyla da harmanlanacak. Sonra da her başkanlık döneminde, bu plan hedeflerine ulaşmak için, yeni yol haritaları oluşacak. Üye sayısı 200'ü bulmamasına rağmen, nitelik ve üyelerinin ürettiği ekonomik katma değer açısından, hep çok güçlü bir çizgide bulunan ESİAD'ın, önemli adımlarından biri de aynı niteliği Ege'ye yaymak olacak. ESİAD önümüzdeki süreçte Ege kentlerinden yeni üyeler ile taçlanacak. ESİAD'ın çizgisini geliştirerek sürdüren, lider kişiliğiyle, kollektif anlayışı bütünleştiren Bülent Akgerman'ın Sabah Kahvesi'nde sorularımıza verdiği yanıtlar, eminim ilginizi çekecektir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA