Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Figo ile farkımız ne?

Yıldıray: "Milli maçlarda, Avrupa Kupaları'nda Zidane, Figo, Beckham ile karşı karşıya oynadık. Farkımız yok. Sadece tecrübeleri daha fazla"

Arnavutluk'u 2-0 yendiğimiz maçta Milli Takımımız çok iyi oynamasa da yıldızlarıyla sonuca gitti. İşte o yıldızların en parlak olanı Yıldıray Baştürk maçın ardından SABAH'a konuştu: "Son Dünya Kupası'nda üçüncü olduk. Tabii ki o finallerde oynamak futbolcunun değerini arttırıyor. Gerek milli düzeyde, gerekse Şampiyonlar Ligi'nde Zidane, Figo, Beckham gibi yıldızlara karşı oynadım. Bizden o kadar büyük farkları yok. Tek fark, büyük organizasyonlarda çok daha fazla göze batıyor olmaları ve takım halinde bir şeyler başarmaları. Biz de Dünya Kupası'na gidersek aynı tecrübelere sahip olabiliriz. Aslında kendimi kimseyle kıyaslamak istemiyorum. Ama yıldızlara karşı oynadığım maçlarda gördüm ki onlar da bizim gibi futbol oynuyorlar. Farkımız yok. Sadece uluslarası tecrübeleri fazla.

Bu bayrak inmez
Almanya'da doğup büyüdüm. 2006 Dünya Kupası finalleri çok büyük bir organizasyon. Oradaki Türkler'i de düşünürsek, mutlaka o finallerde olmalıyız. Doğup büyüdüğüm ülkede Dünya Kupası oynamak benim için de çok anlamlı. Türk bayrağı Almanya'da zaten dalgalanıyor. Ben, Hamit, Halil ve diğerleri en iyi şekilde bunu yapıyoruz. Hertha maçlarında tribünlerde bayraklamızın sayısı her gün artıyor. Şimdi Milli Takım olarak Almanya'da bayrağımızı dalgalandıracağız.

"Bize zaman gerek"
Benim için her şey demek olan ailemin de beklentisi büyük. Annemden ziyade ağabeylerimin çok büyük desteği ve isteği var. Onlar bu yönde destek ve baskı kuruyorlar. Grupta artık yenilmeye hakkımız yok. Arnavutluk maçı çok önemliydi. İyi oynamasak da kazanmayı bildik. Bir yıl önceki takımla bu takıma bakın. 7-8 yeni oyuncu görürsünüz. Biz yeni bir takımız. Takım futbolunu iyi oynamamız için daha fazla maç yapmamız, daha çok birlikte olmamız gerek. Zamana ihtiyaç var ama zaman yok. Her 15 günde bir toplanamayacağımıza göre en az hata ve kayıpla bu zor durumu atlatmak gerek

"Ukrayna gidemez"
Grupta; Yunanistan Avrupa Şampiyonu, biz dünya üçüncüsüyüz. Ukrayna kopmuş havası veriliyor. Bence Ukrayna önümüzdeki maçlarda kazanamayacak ve sıralama değişecek. Ukrayna, hep aynı stil ve disiplinde oynuyor. Finallere gideceklerini sanmıyorum. Türkiye, Yunanistan ve Danimarka daha güçlü. Biz maçlarımızı kazanalım, görürüz kimin gideceğini..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA