Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Canın sağ olsun

Beşiktaş, UEFA'da grubundaki son maçında İbrahim Toraman (2) ve Youla'nın golleri ile kazandı ama turu geçemedi. En azından ülke puanına katkıda bulundu

Tigana'nın basın toplantısındaki "Biz kazanmak istiyoruz. Gerisine Tanrı karar verecek" yaklaşımı bir ucu Bolton'a uzanan maçın iki yüzlü yüzünü ortaya koyuyordu. Farklı yenip beklemekten başka da çare yoktu. Taraftarın hiçbir iddiası kalmayan Vitoria'yı yalnız bıraktığı, yeni hocaları Pontes'in tribünde oturduğu görülünce Beşiktaş'ın işinin daha kolay olabileceği hissi uyandı. Buna 7. dakikada Kleberson'un ortasında İbrahim Toraman'ın skoru 1-0'a taşıyan golü de eklenince bu his daha da ateşlendi. 11'de Saganovski'nin elini kolunu sallayarak attığı golle skoru 1-1'de dengeledi ve maçın gollü geçeceğinin mesajını verdi. Sergen'in ara pası, Ahmed Hassan'ın ortasıyla Youla'nın 17'de golü atması herkesi rahatlattı: 2-1. Koray'ın Kleberson'la Üzülmez'in arasına yakıştığı, İbrahim Toraman'ın gol atmaya alıştığı ilk yarının ardından Guimaraes ikinci yarıya iki değişiklikle hızlı başladı. 54'te Neca'nın pasında Çağdaş'ı atlatan Sagonovski yine araya girdi, vuruşunu yaptı ancak Cordoba bu sefer geçit vermedi. 57'de boynu ağrıyan Ahmed'in yerine Veysel'i değiştirirken ufak bir gecikme Tigana'yı panikletirken ev sahibi takımın pozisyon bulması ilginç bir görüntüydü. Sahada yıldızlaşan İbrahim Toraman 60. dakikada Sergen'in kornerinde topu kafayla filelere bırakırken skoru 3-1'e taşıyıp oyunu rahatlattı. 65'te Youla ve Kleberson adeta 'Nasıl gol atılmaz? dersi verdi! Veysel de 90'da Tümer'in pasında topu kale dibinden dışarı atarak adeta nazire yaptı. Sevilla'dan umduğu yeni yıl hediyesini alamayan Tigana ve Beşiktaş, İnönü'deki Zenit beraberliğine yandı. Guimaraes maçındaki güzel futbol ve galibiyet hoş bir teselliden ibaret kaldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA