Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Schuster'in kafası karışık

Bernd Schuster'in Viktoria Plzen maçı öncesi basın toplantısında "Vikingur maçlarını değerlendirmeye dahi almıyorum, sadece geçilmesi gereken bir turdu" sözlerindeki netliği görünce Real Madrid'den kovulmasına neden olan "Bu Barcelona'yı yenmek mümkün değil" açıklamasını daha iyi anladım.
Söyleminin kesinlikle gaf, dil sürmesi ya da bilinç sulanması olmadığını yaşayarak gördüm. Alman beynine, İspanyol ruhuna sahip bu teknik adamın önümüzdeki süreçte takım üzerinde çok sürpriz kararlar alıp, ilginç ama net hamleler yapacağına inanıyorum. Öyle bir nokta ki çılgın bir kahraman olmakla çılgın ve başarısız bir huysuz olmak arasında ince bir çizgide gidip-geliyor.
Dün gece Prag'da bir kez daha gördük ki kafası çok karışık. Oyuncularını tanımaya çalışıyor. Holosko'nun, Delgado'nun gönderilmesini beklerken Hilbert'i de gönderirse hiç şaşırmam. Hatta Holosko'nun kalıp Alman'ın gönderilmesi, isabetli bile olur derim. Ancak birinci sınıf futbolcu olan Ferrari'yi "İleri çıkmıyor" gibi komik bir nedenle gönderme yanlışına düşerse Beşiktaş, defansın arkasına atılan her topta büyük sıkıntılar yaşar.
Prag'daki maç ilk kez Schuster kadar bize de önemli bilgiler verdi. Birincisi; Beşiktaş oyunu ilerde kurduğu için defansın arkasına atılan toplar tehlike oluşturuyor. Hızlı oyunculara sahip ve topu iyi kullanan her takım bol bol pozisyon yakalar. Bunu kesmenin yolu orta sahanın basıp top kullandırmaması! Ancak siyah-beyazlı takımın şu anda bunu yapacak ne durumu ne de organizasyonu var.

PROBLEMLER GÖRÜNDÜ
İkincisi; Viktoria Plzen, ilk 45 dakika ataklarının %90'ını Beşiktaş'ın solundan gerçekleştirdi. Quaresma sol kanat oyuncusu gibi oynamayıp sürekli ilerde top bekleme hatasına düşünce İbrahim Üzülmez yalnız kaldı. Orta sahada Delgado ve Nihat da Quaresma'nın açığını kapatmayınca o kanattan az kalsın Beşiktaş için bir felaket çıkabilirdi. Quaresma yaptırdığı penaltı olmasa maçın en kötüsüydü. Q7, böyle oynamayı tercih ederse Beşiktaş'ın 4-1-4-1'den çıkıp sistem değişikliğine gitmesi gerek.
1-1 turu geçmek için iyi bir sonuç. Ancak daha önemli sonuç, Beşiktaş'ın çözülmesi gereken çok probleminin olduğunun görülmesi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA