Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Şekerleme

Beşiktaş'ın rakibi Konya Torku Şekerspor... Sen 2. Lig'den kalk Altay'ı, Erciyes'i ele Türkiye Ziraat Kupası'nda buralara kadar gel... Şampiyon olurlarsa Bank Asya'da yükselecekler. Karşılarında anlı şanlı Beşiktaş ve onun yıldızlıları... Elleri ayakları titrese hakları var. Ancak panik yapmak bir tarafa dursun sahaya o kadar dengeli çıktılar, o kadar güvenli oynadılar ki buralara şansla gelmediklerini gösterdiler. Öncelikli olarak teknik direktör Mehmet Altıparmak'ı sonra futbolcularını kutlamak gerek. Tam bir cesaret örneği sergilediler. Zaman zaman orta sahada 8-9 hazırlık pası yaparak oyuna keyif kattılar. Özellikle Cafercan, Yusuf, Süleyman, Murat Dilek ve ikinci yarı oyuna giren genç Ömer Ali alkışlanacak, Süper Lig'e yakışır bir performans sergiledi. Bu takımda potansiyeli yüksek çok oyuncu var.
İlk yedikleri golde top çizginin üzerindeydi. Yardımcı hakem Orkun Aktaş, maçın hakemi Hakan Özcan'ı yanıltarak golü verdirdi. Bu haksızlık bile 2. Lig temsilcisinin moralini bozmadı. Dün gece Konya Şeker değil ama hakemlerin Beşiktaş'ın isminden etkilendiğini söylersek yanlış olmaz.

MOTİVASYON SORUNU VARDI
Siyah-beyazlı takımda maçta gelgitler yaşadı. Genel bir motivasyon sorunu vardı. Özellikle 3-0'dan sonra takımın yıldızları inisiyatif almayı bıraktı. Quaresma ve Guti oynayınca takımın görüntüsünün çok değiştiği bir gerçek. Gaziantep maçında iki eksik fazlasıyla dikkat çekmişti. Adam eksilten futbolcu yoktu. Bir de futbolcuların birbiriyle sahada konuşmadığı, uyarmadığı ve ateşlemediği hissedildi. Seyircinin olmaması bize bunu daha iyi görme fırsatı verdi. Guti'de sahada çok konuşmadı ama en azından varlığıyla bunu gösterdi. Beşiktaş ihtiyaç duysa bu maçı çok daha farklı kazanabilirdi. 3-0'dan sonra oyunu rölantiye aldı. Ali Kuçik'in kaçırdığı goller gençliğine verilebilir. Bir ara Sporting Lizbon'un istediği, Sinan Vardar'ın profesyonel sözleşme imzalattırdığı Furkan Şeker, performansı ile dün gece Beşiktaş'ın en büyük kazancıydı. Her zaman savundum ve savunmaya devam edeceğim Beşiktaş'ın uzun vadede kurtuluşu baş döndüren yıldız transferlerinde değil. Cenk, Ersan, Furkan, Atınç, Ali, Necip ve Muhammed gibi kendi yetiştirdiği değerlerinde...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA