Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

İnönü'de muhteşem açılış

Beşiktaş'ın yıldızlarıyla süslenmiş açılış maçında verdiği özet görüntü şuydu: Siyah-Beyazlı takımın nefesi 14 puanlık farkı kapatıp şampiyon olmaya belki yetmeyebilir. Ancak kesinlikle ikinci yarının en renkli takımı, şampiyonluğun en belirleyici gücü olacak Beşiktaş...
Beşiktaş taraftarı "renkli" tabirini sevmez, hatta ötekileştirdikleri için kullanır sıkça. Ancak birbirinden parlak yıldızları, seremoni de endam ettikleri göz alıcı gri formaların altında gökkuşağı gibi dizilmiş kramponları "estetik futbolun" habercisi gibi farklı bir ironi taşıyordu.
Bu fotoğrafın arkasında daha anlamlı bir görüntü vardı. Yıldızlarla doldurulan kadronun taraftarın yüreğini şampiyonluk umutları pompaladığı tıklım tıklım tribünlerde açıkça kendini hissettirdi.
Guti, Quaresma, Simao, Almedia ve Nobreli siyah-beyazlı takım dün gece Dolmabahçe'de ortaya koydukları hırs ve attıkları gollerle, bu duyguyu paylaştıklarını gösterdiler.
Her gol atanın kulübeye değil tribüne koşması gecenin en çarpıcı, en can alıcı görüntüsüydü. Çünkü yıldızların beslendiği, besleneceği yer tribünlerdi. Bu fırsatı da haklı olarak geri çevirmediler.

ÖLÇÜ TRABZON MAÇI OLUR
Bucaspor karşısında şov yapan Beşiktaş'ın takım görüntüsüne baktığımızda üç önemli değişiklik gördük. İlki; Guti'nin her yönüyle oyunun liderliğine ve gecenin yıldızlığına soyunması... Antalya kampında bunun mesajını vermişti. İkincisi; kampın yıldızlarından Nobre'nin sahada ilk 11'de yer alması. Bu noktada Nobre'nin de Schuster'in doğru tercihini Almedia'yı gölgede bırakan performansıyla ödüllendirmesi..
Peki Beşiktaş ikinci yarı ne yapar? Türkiye'nin en izlenen, takip edilenen ve keyif alınan takımı olur. Siyah-Beyazlı takımın uyum sorununu da daha kolay aşacağı görülmekle birlikte alması gereken uzun bir mesafe var. Rakibi rahatsız bile etmeyen Buca ve 5- 1 gerçek ölçü değil.
Test edilebilir gerçek ölçü Çarşamba günü Türkiye Kupası'nda Trabzonspor maçında olur.
Ancak bir şeyden eminiz ki Türkiye'nin en renkli, en ofansif takımı Beşiktaş ile en iyi orta saha ve takım kurgusuna sahip lider Trabzonspor arasındaki maç TRT'ye reyting patlaması yaptırır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA