Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Kanatlar çalışmayınca

A.Gücü-Beşiktaş maçında futbolun içinde barındırdığı bazı özelliklerini ortaya çıkaracak tezatlar vardı. En önemli tezat; A.Gücü taraftarının, takımları puan sıralamasında yukarılardayken göstermedikleri ilgiyi düşme potasında gelindiğinde esirgememeleriydi. Ancak maçın sonunda sahaya girerek bir çuval inciri ve tüm güzelliği berbat ettiler ve takımlarına zarar verdiler.
Öncelikle can derdine düşmüş ev sahibi ile şampiyonluk ve de şan-şöhret peşindeki misafirin maçıydı.
Bir tarafta tek bir tane bile yabancısı kalmamış, yaş ortalaması gençlik seviyesinde kalmış sarı-lacivertli takım, diğer tarafta yabancılarıyla kimlik kazanmış siyah-beyazlı takım..
A.Gücü-Beşiktaş maçına bu verilerde baktığınızda siyah-beyazlı ekibin rahat ve farklı kazanması gerekiyordu. Ancak sahada gerek pozisyon gerek futbol olarak birbirinden üstün denilecek bir karşılaşmaya şahit olmadık.

SONUCA RAZI OLDULAR
Bunun en önemli nedeni siyah-beyazlı futbolcuların ilk yarıdaki rakibi küçümser gibi rahat tavırları... İkinci nedeni Beşiktaş'ın hücum organizasyonlarındaki dağınık görüntüsü. Beşiktaş'ın kanatları hiç çalışmayınca skor üstünlüğünü oluşturacak çeşitlilik hiç gerçekleşmedi. Dün akşamki maçta bunda Veli'nin arkasına saklanan ve yeteri kadar sorumluluk almayan Fernandes'in payı büyüktü. Portekizli'ye son haftalardaki kafası karışık Almeida ve hazır gözükmeyen Simao da eklenince A.Gücü'nün direnci kırılamadı. A.Gücü'nün gençleri başta Turgut Doğan Şahin olmak üzere alkışlanacak bir performans sergilediler. Beşiktaş, Ankaralı gençlerin hırsının önüne 1 golle geçebilse, ya da direnci kırabilseydi maçı farklı da kazanabilirdi. Ancak o şansı yakalayamadı ve sonuca razı oldu.

4
Beşiktaş bu sezon Ankara'da oynadığı iki lig maçını da kazanamadı. Siyahbeyazlılar bu sezonki Başkent deplasmanlarında toplam 5 puan bıraktı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA