Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Hataların bedeli

BEŞİKTAŞ'IN son haftalarda aldığı başarılı sonuçlar sahada sergilediği futbolla çelişiyordu. Antalya'da, G.Antep karşısında kazanarak puan cetvelindeki yükselişini sürdürmüş ancak sevenlerinin gözünde endişe uyandıran bir fotoğraf bırakmıştı. Kayseri deplasmanı Beşiktaş'taki yanlış giden noktaları net olarak ortaya çıkardı. Öncelikle Kayseri'deki soğuk havanın sonuca etki edecek bir mazeret olamayacağının altını çizelim. Teknolojik gelişmeler, ısıtma sistemleri oynayanlara ve izleyenlere olabilecek iyi şartları sunduğunu gördük. Beşiktaş'ın Kayseri'ye niçin kaybettiğini birkaç madde ile özetleyelim.
1- Öncelikle ev sahibini kutlamak gerek. Troisi'nin 47. saniyede attığı golün yanı sıra ilk 20 dakika çağdaş futbolun unsurlarını yerine getirdiler. Yerden hızlı paslaşmalar, topa hakimiyet, kanatlardan bindirmeler ve şut denemeleri Avrupai seviyedeydi. Siyah- Beyazlı defans oyuncularının şaşkın bakışları arasında Kujoviç daha başarılı olsa Kayseri birden fazlasını çok rahat bulabilirdi. Kayseri, Beşiktaş'ı yendiyse bunun başlıca nedeni çok iyi paslaşarak topu kontrol etmesi.

MUSTAFA TEK FORVET OLMAZ
2- Quaresma ile başlamak Carvalhal'ın ilk tercih yanlışıydı.
2 aydır tek maç oynamamış Quaresma'yı tedirginliğin ortasında başlatmak ateşe atmakla eşdeğer. Quaresma'nın bu şartlarda şapkasından tavşan çıkaracağına sanırım tek Carvalhal inandı.
3- Mustafa Pektemek'ten tek başına santrafor olmaz. Oyun stili buna elverişli değil. Mustafa ikili forvetin ya yanında ya da gerisinde oynarsa daha verimli olur ve oluyor.
4-
Hakem Abitoğlu'nun Fernandes'i kırmızı kartla atması yerinde bir karardı. İlk sarı kartını görmüş bir futbolcunun ikinci sarı kartı görmemek için gayret etmesi gerekirdi. Bir önceki pozisyonda da düdükten sonra topa vuran Fernandes'in hakemin işini kolaylaştırdığını düşünüyorum.
5-
Beşiktaş ikinci yarı oyunu dengeledi. Holosko girdikten sonra beraberliği bulma fırsatını da yakaladı. Fernandes sahada olsaydı Beşiktaş en kötü beraberliği kurtarabilirdi. Ancak Portekizlilerin yanlışları bu sonu hazırladı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA