Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Genç mi, yıldız mı?

Her transfer döneminde Türkiye'de büyük takımlar olarak alabileceğiniz oyuncu sayısı sınırlı. Bunlar arasında genç ve ileride aşama yapabilecek oyuncular da var; daha çok oynayıp hazır hale gelmiş futbolcular da.
İsmail Köybaşı ilk kategoride yer alıyor. Oynadığı sol kanatta bu bölgenin önemli oyuncularından biri olabilecek potansiyele sahip, genç, ofansif yönü ve top kullanabilme kabiliyeti iyi bir oyuncu. Fizik olarak sıkıntısı yok. Ben de olsam İsmail'in transferini düşünürdüm.
Fakat transfer maliyeti ortaya çıkınca İsmail ile ilgili ciddi bir spekülasyon başladı. Sürekli sırtına yüklenen bu maliyetin ağırlığı İsmail'i olduğundan farklı bir yere taşıdı. Her oyuncu büyük bir takımda oynamak ister. İsmail de bu hayalinin ilk etabını gerçekleştirdi. Kendi alacağı dışındaki tüm rakamlar kulüpler arasındaki görüşmelerde ortaya çıktı. Gaziantepspor Başkanı'nın yerel medyaya açıkladığı söylenen ilk rakam 2.5 milyon Euro. Sonrasında "6.5 milyon Euro+üç futbolcu" açıklaması geldi. Bu arada Serdar Kurtuluş gibi piyasa değeri en az 1.5 milyon Euro olan bir oyuncu Gaziantep'e bedelsiz verildi. En son olarak da borsaya 5.5 milyon Euro bildirildi. Bunun içerisine başta sözü edilen üç oyuncu dahil mi; belirsiz.

İŞTE TRANSFER GÜNDEMİ

İSMAİL SIKINTI ÇEKECEK
Bugüne kadar Beşiktaş'ın iki kupa kazanan kadrosunda bulunan hiçbir yıldız oyuncuya dahi bu kadar yüksek bonservis bedeli ödenmediğin altı çizilmeli. Bugün dünyada sol bek almak istediğinizde bu kadar büyük rakamlarla transfer edeceğiniz 10 tane marka isim zor bulursunuz. Gerçek ederinin iki veya üç misli bir bedel ödeyerek yapılan bu transfer İsmail için de ciddi bir kötülük.
İstikbal vaad eden bir oyuncu olmaktan çıkarılarak her maçta 15 milyon TL verilen oyuncu gözü ile izlenme sıkıntısının içine çekilmiştir. Ama ne diyelim; iş ortağı olma düşüncesi bu faktörlerin ciddi olarak değerlendirilmesinin önüne geçiyor demek ki..

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA