Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

İki farklı G.Saray

Galatasaray bu ligin en iyi forvet hattına sahip, bu bölgenin en etkili takımı. Öndeki Arda Turan, Kewell, Milan Baros ve Kader Keita'dan oluşan 4 oyuncusu gerçekten mükemmel. Çok yaratıcı ve sonuç getiren oyuncular. Müthiş deplase oluyorlar, rakip arkasına koşu atıyorlar ve daha da önemlisi hepsi bire birde çok iyi adam geçebiliyor. Bunlara bir de Rijkaard'ın oyun düşüncesi eklenince netice almak daha kolay hale geliyor.
Trabzon karşısında da yine farkı bu oyuncular yarattı. Bu 4 oyuncunun kendi aralarındaki uyumları da üst seviyede. Birbirleriyle oldukça iyi anlaşıyorlar. İşin açıkçası hepsi çok kaliteli, zeki oyuncular oldukları için birbirlerinin dilinden kolay anlıyorlar.
Tabii, bu Galatasaray açısından işin güzel yanıydı. Ama Galatasaray'ın bu kadar iyi yaptığı işlerin yanında çok açık görünen sıkıntıları da var. Özellikle defansı alarm veriyor. Bu maçta çok hata yaptılar. Hata yaptılar derken Trabzon'un yaptıklarını küçümsemek adına söylemiyorum. Fakat genel defans organizasyonunda hem adam paylaşımında, hem kademe organizasyonunda, hem de ikinci toplarda ciddi hatalar yaptılar. Kendi sahalarında attıkları 4 gol bile yetmeyecek duruma geldi.

KEITA-KEWELL DÖNMÜYOR
Defansın sıkıntıları var derken orta alanda oynayan Mustafa ve Ayhan'ın dönen toplarda yalnız kalmasının, Trabzon'un Galatasaray'ın kanatlardan geriye dönmeyen Keita ve Kewell'la bıraktığı alanları kullanmasının da etkisi oldu.
Bu duruma müdahale için Frank Rijkaard'ın Kewell-Barış değişikliği bir önlem olarak düşünülürken, aslında Barış'ın katkısı Galatasaray'a tekrar iki farklı skoru getirdi.
Ama dedik ya; defanstaki sıkıntılar ve ön tarafta son dakikalarda yeteri kadar top tutulamaması maçın sonlarının Galatasaray'ın sıkıntıyla geçmesine neden oldu. Ama genel olarak çok güzel bir maçtı. Böyle bir derbi maçında 7 gol görmek ve son dakikaya kadar maçın iki tarafa da gidip gelmesi keyfimizi artırdı.
Fenerbahçe'nin gün içinde kaybetmiş olması, Galatasaray'ın bu maçı kazanma arzusunu artırırken istekli ve hırslı oynamasına neden oldu. Bu elbette yalnız Galatasaray açısından değil, Trabzon'un da lige yeniden ortak olabilme şansını ortaya çıkardı. Bu etkenler de maçı izlenebilir ve çok renkli hale getirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA