Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Kan kaybı durdu

Aralık başında başlayan istikrarsızlık ve kaybetme dönemi Antalya maçıyla güzel bir şekilde durduruldu. 'Kupada alınan sıkıntılı sonuçlar acaba ligde de aynı şekilde devam eder mi' endişesi, kazanılan bu maçla yerini tekrar yarışın içine girmiş bir takım güveniyle geri geldi.
Oyunu dengeli oynayıp saha parselasyonunu iyi yapan Beşiktaş, oyunun her bölgesindeki varlığıyla maçı istediği şekilde dengeli ve kontrollü götürdü. Özellikle oyunun topun rakipte olduğu bölümlerinde hem adam kontrolünü hem de kendi alan kontrolünü çok iyi yaparak oyunu istediği şekilde yönlendirdi.
Bu oldukça önemliydi çünkü Antalyaspor bu ligin dengeli olduğu kadar en iyi hücum yapan takımlarından bir tanesi. Ofansif oyun düşünceleri ve çok adamla her zaman atak yapma istekleri bu maçta Beşiktaş için oldukça tehlikeli olabilirdi ki, nitekim bunu dönem dönem gerçekleştirdiler. '

PENALTI' BENCE DOĞRU
Beşiktaş hem rakibinin bu özelliklerini göz önünde bulundurup hem orta alan içerisinde ikinci toplarda büyük başarı sağlayarak rakibinin hızını kesti ve istediği atakları geliştirebildi. Kendi defans bölgesine Toraman, Sivok, Ekrem, Üzülmez dörtlüsüyle rakibinin süratli ve kontratakta etkili olabilecek oyuncularını kontrol ederken, Ernst ve Fink'in bu bölgeye yaptıkları destekle de rakibine çok önemli gol pozisyon şansı vermedi.
Bu saydığımız oyuncular dışındaki Nihat, Tello, Tabata ve Bobo gibi dört ofansif oyuncu için öncelikle şunu söyleyelim. Takımın genel olarak çok istekli görünerek, mücadele yönünde orta alana ve defansa çok yardımcı oldular. Kendilerinden beklenen ofans yönünde ise çok önemli, belki sonucu değiştirecek işler yapmadılar ama istekli ve bir şeyler yapma arzusu içinde oldular. Bunların sürekli oyun içerisinde olması Beşiktaş'ın da oyunu dengede ve kontrolünde tutmasını sağladı.
Kazanılan penaltı, bir takım tartışmaları beraberinde getirebilir fakat topun Antalyalı iki oyuncunun eline peşpeşe çarpmış olması da bu kararı haklı olarak gösterebilir. Verilmesi kadar, verilmemesi de çok büyük tartışmaları beraberinde getirebilecek bir pozisyondu. Benim şahsi düşüncem penaltı kararının doğru olduğu yönünde.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA