Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

"Sayın Bakanım"ın işi çok kolay!

Türkiye bir politik-mizah cenneti. Bu nedenle "Sayın Bakanım"ın yazarları en "şanslı" senaristler

atv'nin yeni dönemdeki iddialı sitcom'u "Sayın Bakanım" bu yıl adından sıkça söz ettireceğe benziyor. Haluk Bilginer, Kenan Işık ve Haldun Dormen'in mükemmel oyunculukları, iyi yazılmış bir senaryoyla birleşince ortaya gerçekten de keyifli bir seyirlik çıkıyor. Dizinin orijinali olan "Emret Bakanım" da yıllar boyunca ülkemizde ilgiyle izlenmişti. Hepimiz içimizden, "Şunun yerlisi yapılsa, amma da komik olur" diye geçirmiştik. Ama o dönemin siyasi şartları, dizinin Türk versiyonunun yapılmasına engeldi. O yılarda siyaset ile terör adeta iç içe algılanıyordu. Hoşgörü, siyasi arenada adından en son söz edilen olguydu. Ama şimdi durum farklı. Siyasette rekabet şartları esnedi, hoşgörü eşiği düştü, taşlı sopalı kavgaların yerini sanal ortamda "fikirlerin bilek güreşi" aldı.

BÖYLESİ VAR MIDIR?
"Sayın Bakanım"
ın yazarlarını son derece şanslı buluyorum. Orijinal yapıya eklenen "Türkiye uyarlamaları" dizinin izlenme oranını arttıracak gibi. Bu konuda yazarların hiç de zorluk çekmeyeceğine inanıyorum. Örneğin; eşinin neredeyse her ay parti değiştirmesinden bunalan kadının, kocası evden çıkarken, "Bugün hangi partiye gidiyorsun kocacığım?" diye sorduğu bir başka ülke var mıdır sizce?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA