Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Geceyarısı kovboyları

Bugün köşemizde 'karşılaştırmalar' günü... Haydi gelin, bir de hafta içi her akşam sohbet programı yapanları kıyaslayalım.

REHA MUHTAR: (Çok Farklı - CNN Türk) Magazin ağırlıklı başladı, siyaset ağırlıklı bir çizgiye yaklaştı. Yeni bir sohbet programını tutturmanın yolunun 'ağır top' konuklardan geçtiğini iyi biliyor. Hem konukları, hem izleyicileri şaşırtan kontra sorularıyla ünlü... Şimdilik 'reyting gerilimi' yaşıyor gibi. Kendine olan eski güve- nini kazandıkça, gerçek 'farkını' ortaya koyacak.

OKAN BAYÜLGEN: (Sade Vatandaş - NTV) Tarz oluşturmakta zorlanıyor gibi... Bir de zaman zaman, programın ismini unutarak, sade vatandaşın çözümlemekte zorlanacağı girift felsefi yorumlara girişiyor. En büyük dezavantajı ise kendini konuşmaya kaptırıp, konuklarının 'dinleyici' gibi görünmelerine yol açması. Yine de Okan'ı izlemek büyük bir keyif.

SABA TÜMER: (Habertürk) Bana göre uzun arayışlarından sonra 'tam yerini' buldu. Rahat tavırları, karşısındaki konuğa stüdyoda olduğunu unutturuyor ve 'çözülmesini' sağlıyor. Ama zaman zaman soru ve konu açmazına düşüp, gelen her konuğa benzer sorular yöneltiyor. Şuh kahkahasına kota uygularsa ve haber merkezlerinde yaptığı onca mesaiden damıttığı deneyimi, programın hazırlık safhasında kullanırsa, kulvarında rakipsiz kalabilir.

BERRİN ŞEKER CİVİL: (Gecenin Rengi - Kanaltürk) Sezonun en iyi çıkış yapan sohbetçisi... En büyük avantajı; gündemi ense kökünden yakalaması. Konukları için akıl almaz bir ön hazırlık yapıyor. Dersine çok iyi çalıştığı için de programı diğerlerinden farklı oluyor. Dezavantajı ise, kanalın gün boyunca ekrana sürekli sohbet programı getiriyor olması. Bu daimi 'kelle- paça' durumu, o saatte Berrin'e 'yorgun ve bıkkın' bir seyirci kitlesi bırakıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA