Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Çocuklara GPS takalım!

GPS yani uydu yer belirleme sinyali gönderen cihazlar var biliyorsunuz. Lojistik firmaları, taksiler, okul servisleri filan kullanıyor. Cihazın takılı olduğu aracın nerede olduğunu bilgisayar ekranından izleyebiliyorsunuz.
Son günlerde çocukların kaçırılıp hunharca katledilmesi üzerine bir elektronik firması harekete geçti. Ben de elektronik posta kutuma düşen bir ilan sayesinde öğrendim. Firma, 10 kuruş büyüklüğünde, ABD yapımı, iki yıl garantili bu ürün için 'ABD'de çocuk kaçırma vakaları bunun sayesinde önlendi' diye de bir not düşmüş. Bence pazarlama tekniği açısından muazzam bir 'zamanlama' yakalamışlar.
Ürünün kalitesi ve firmanın yasal zemini hakkında herhangi bir bilgiye ulaşamadığım için ismini ve web adresini yayınlayamıyorum. Ama ilgilenenler, yukarıdaki bilgiler ışığında bir internet araması yaparsa, ürüne ulaşabilirler.
Ne garip canlılarız değil mi? Felaketi, vahşeti yaratan da biziz, çareyi üreten de...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA