Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Tam da zamanıdır

TRT okul kanalında 5 haftadır Demokrasi Platformu adlı bir tartışma programını yönetiyorum. Gençler tartışıyor, ben vizyon kazanıyorum...
Türkiye'de tartışmayı; bağırıp, çağırmak, kavga etmek olarak algıladık yıllarca. Ne yazık ki televizyondaki pek çok tartışma programı bu algıyı destekledi. Ama bizim programdaki öğrencileri gördükçe, gelecek adına umutlanıyorum.
Bu program sayesinde farklı görüşlere saygı göstermeyi, ses yükseltmeden de karşı tarafı ikna etmeyi öğrenebileceğimizi hayal ediyorum. Bunda, tartışmayı bazen mizahi, bazen siyasi, bazen bilimsel tonlarla süslemeyi beceren ve adeta 'düşünce şovu' haline getiren genç arkadaşlarımın da büyük payı var.
İşin tuhafı, SMS, internet ve stüdyodaki öğrencilerin keypad oylamasıyla gerçekleşen mini anketimizin sonuçları... Tabular yıkılıyor, ezberler bozuluyor, ön yargılar tümden imha oluyor ve ortaya akla hayale gelmeyecek yüzdeler çıkıyor.
Yarın akşam Özyeğin Üniversitesi öğrencileri iki gruba ayrılacak. Bir grup, 'Kadına pozitif ayrımcılık uygulanmalı' diyecek, diğerleri 'Hayır uygulanmamalı'yı savunacak. Zamanlama da mükemmel. Kadına şiddet haberlerinin üçüncü sayfalardan birinci sayfalara terfi ettiği (!), yeni seçimde Meclis'e kaç kadın milletvekilinin gireceğinin tartışıldığı şu günlerde, bazı şeyleri diğerlerinden 'ayırmak' zamanıdır!..
Yarın saat 20.15'te TRT Okul'da... Canlı...
Meraklısına...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA