Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Sportif hatalar

SPOR programlarında doğru bilgilendirmenin çok önemli olduğuna inanıyorum. Zira pek çok izleyicinin spor bilgisi ve kültürü bu programlarla şekilleniyor.
Bu nedenle sunucuların, spikerlerin, yorumcuların bu tür programlarına bilgi ve donanım açısından çok daha özenli hazırlanmaları gerektiğini düşünüyorum.
Bu hafta da çeşitli spor programlarında bazı bilgi yanlışlıkları vardı. Bir kez daha tekrarlanmaması, vatandaşın doğru bilgi sahibi olması ve sorumluların daha iyi hazırlanmasını teşvik amacıyla sıralıyorum:
1- FOX Spor Haberleri'nde Alper Sel, Manchester City'li Dzeko'nun Bulgar olduğunu söyledi. Oysa Dzeko, Bosna-Hersek vatandaşıydı.
2- Kanaltürk'teki Telegol'de Ahmet Çakar, "İngiltere Milli Takımı stoperi Les Ferdinand, Türkiye maçında doping testine girmedi" dedi. Oysa o teste girmeyen oyuncu Rio Ferdinand'dı. Les Ferdinand, 1988-1989 sezonunda Beşiktaş'ta forma giyen golcüydü.
3- Fenerbahçe TV'de Porto-Villarreal maç özetini anlatan Turhan Seven, Porto'nun 4 golünü atan Falcao'nun Brezilyalı olduğunu söyledi. Oysa Falcao, Kolombiya vatandaşıydı.
4- TRT 3'te yayınlanan Haydi Maça programında, sunucu Ümit Aktan, Bursaspor-Antalyaspor maçının anonsunu yaparken konuk Antalyaspor'a "Karabükspor" dedi. Ümit Aktan ayrıca Artistik Jimnastik Şampiyonası'nı da "Artistik Buz Pateni" şeklinde niteledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA