Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Reklam yerleştirme komedisi

Köşemizin müdavimlerinden Meltem Köroğlu'nun bu kez de dizi ve programlara reklam yerleştirilmesi ile ilgili söyleyecekleri var: "Merhaba Yüksel Bey, malumunuz RTÜK'ün yeni reklam uygulamasıyla televizyon hayatımız yeni bir döneme girdi desek yeridir.
Bazı kanallar reklam işinde her zamanki rutinden şaşmazken, bazı kanallar ve programlar adeta 'Yaşasın' edalarıyla yeni uygulamaya sarıldı. Tamam, yapımlar pahalı, bize ulaşması için paraya gerek var ama abartanlar yüzünden resmen reklamlarla taciz ediliyoruz.
Muhteşem Yüzyıl ve Survivor bu işi abartanlar sıralamasında başı çekiyor. Program içine reklam almak için yapılmadık atraksiyon kalmadı. Hele ki Survivor resmen tavan yaptı reklam konusunda.
Uygulama sayesinde reklamlı ödül oyunları arttı, ada sakinleri yaşadı. Boyası, sabunu, konutu, yemeği, içeceği, telefonu derken korkarım adanın ağaçlarına da reklam afişleri asılıp ünlülere baskılı tişörtler giydirilecek.
Reklamı belirtmek için konuşmaların değiştirilmesi ise ayrıca gülünç bir durum oluşturuyor. Ebru Destan'ın lafı devamlı duş jelinin kokusuna getirmesi gibi doğal olmayan diyaloglar ortaya çıkıyor.
Ve ne yazık ki artık format başka bir hal aldı demek mümkün. Reklam düzenlemesi böyle giderse ekrandan kaçan izleyiciler yüzünden işin tek zararlısı kanal olacaktır.
Malum, artık televizyonsuz televizyon izlemenin binbir türlü yolu var!"


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA