Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Hayırsız evladın resmidir!

ÖNCEKİ gün Esra Erol'un atv'de sunduğu izdivaç programında ibretlik bir olay yaşandı. 'Nasıl hayırsız evlat olunur?' sorusunun yanıtı, ekranda ete kemiğe büründü. Ben olsam programın bu bölümünü alır, okullarda ders olarak gösteririm.
19 yaşındaki Selda, evlenmek üzere programa başvurmuştu.
Ama daha sonra kızın anne ve babası, Esra Erol ile görüşüp gerçeği anlatmıştı.
Selda ailesinin tüm iyi niyetine rağmen evden kaçıp duruyordu. "Arkadaşım" dediği, ailesinin hiç tanımadığı kişilerin evinde günlerce kaldığı, ailesini habersiz bıraktığı oluyordu.
Önceki gün stüdyoya Selda'nın annesi geldi ve tüm gerçeği anlattı. Selda, babasıyla anlaşamadığını, onun yüzünü görmek istemediğini söyleyip duruyordu. Ardından baba da stüdyoya geldi.
O anda Selda yayını terk etmek istedi ancak stüdyo kapıları kilitlendi. Selda ne yapsa, dışarıya çıkamadı. İyi ki de çıkamadı. Yoksa tüm Türkiye bu ibretlik dersten mahrum kalacaktı.
Meğer Selda'nın babası ağır hasta olmasına rağmen 6 çocuğuna gül gibi bakıyormuş. Annesi de çalışarak, evin geçimine yardımcı oluyormuş.
Baba, işten eve geldiğinde hanımı da çalıştığı için ortalığı derleyip topluyor, bulaşıkları yıkıyor, sonra da gece yarılarına kadar sokaklarda Selda'yı arıyormuş.
Çaresiz babanın feryadı hâlâ kulaklarımda: "O benim evladımdır. Atsan atılmaz, satsan satılmaz. O benim yüreğimin köşesidir.
Ben onun ayaklarını yıkar, suyunu içerim. Tamam, istemiyorsa beni görmesin. Ben kiracıyı çıkartayım, annesiyle beraber o evde yaşasın.
Ama yeter ki geri dönsün, kurda kuşa yem olmasın.
Ben her gece batağa mı düştü, organ mafyasının elinde mi kaldı diye onu arıyorum.
Sokaklarda yere yığılıyorum. Tanımadığım insanlar beni hastaneye yetiştiriyorlar. Alın işte bu da benim raporum..."
Selda'nın annesi ve ablası da canlı yayında babayı doğruladılar.
Hatta yayına telefonla bağlanan Murat adında biri, Selda'nın gece yaşamına meraklı olduğunu, üç kız arkadaşıyla beraber eğlence mekanlarından çıkmadığını, sonunu iyi görmediğini söyledi. Aile ve Esra Erol, Selda'yı vazgeçirmek için dakikalarca dil döktü ama nafileydi. Selda, 'Nasıl hayırsız evlat olunur?'un ibret vesikası olarak stüdyodakileri de, ekran başındakileri de çileden çıkarttı.
Sonunda Esra Erol, "İleride evladın olduğunda sen de anlarsın bunları. Ama inşallah senin gibi birinden anne olmaz" demek zorunda kaldı.
Yayını izlerken Selda ve ailesinden daha çok Esra için kaygılandım. Zira çok etkilenmiş, çok üzülmüştü. Bir ay sonra anne olacaktı ve zaten duyarlılığı had safhadaydı.
Naçizane tavsiyem, Esra'nın fazla vakit geçirmeden, programını sonlandırması. Zira önünden akan bu irinden karnındaki bebeğiyle beraber mikrop kapacağından korkuyorum...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA