Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ya şehit anaları?

TRT 1'de yayınlanan Mazi Kalbimde Yaradır, sezonun en kaliteli ve özenli dizilerinden biriydi.
Ama gelin görün ki, dizileri takip edenler TRT'yi yıllar önce uzaktan kumanda hafızalarından çıkardıkları için pek çok başarılı TRT yapımı gibi o da reyting adına hak ettiğini bulamadı.
Dizinin sezon finali de son derece çarpıcıydı. Özellikle de mayın patlama sahnesi. Hem efektler doğru kullanılmış, hem kurgusu iyi yapılmış, hem de oyuncular müthiş bir performans ortaya koymuşlardı.
Dizi, televizyonculuk açısından başarılıydı. Ama bu sahneyi izlerken, vicdanen rahatsız oldum. Bu tür sahnelerle karşılaştığımda her zaman yaptığım gibi kendimi şehit analarının, yakınlarının yerine koydum. Malum, son günlerde yine kalleş mayın tuzaklarıyla fena halde canımız yanıyor.
Oğlunu mayına kurban vermiş bir şehit anasının o 'gerçeğe çok yakın' sahneleri izlerken neler hissettiğini, oğulları Güneydoğu'da askerlik yapan ailelerin geceyi nasıl uykusuz geçirdiğini düşündüm. Acaba o sahne bu kadar detaylandırılmasaydı da sembolik anlatımlarla geçiştirilseydi daha mı doğru olurdu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA